Prati nas

Vijesti

Nedosljedno

Bolnički liječnici protiv Stožera: Kršenje mjera zbog Kolone sjećanja je kukavički i licemjerno

Za takva iznimna okupljanja će biti uvedeni novi epidemiološki okviri. Ne očekujem da će tu biti problema, izjavila je Markotić.

Objavljeno

|

Vukovar (foto: Siniša Bogdanić)

Odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite, kojom je preko ukidanja zabrane okupljanja radi obilježavanja blagdana, omogućeno neograničeno okupljanje u Koloni sjećanja u Vukovaru, izazvala je oštru reakciju Hrvatske udruge bolničkih liječnika.

“Obilježavanje Dana sjećanja kršenjem protuepidemijskih mjera prlja sjećanje na žrtvu branitelja Vukovara i svih ostalih hrvatskih gradova i predstavlja čin licemjerja i kukavičluka. Sve ono što branitelji nisu bili.

Obilježavanje sjećanja na njihovu hrabrost i žrtve zaslužuje isto takav čin – čin hrabrosti da se prizna da nam je epidemija izmakla kontroli i čin žrtve da sve napravimo da epidemiju zauzdamo pridržavanjem istih mjera koje vrijede za sve nas, u svim životnim situacijama.

Mi zdravstveni djelatnici obilježit ćemo ga na svoj način- na svojim radnim mjestima – na prvim linijama obrane od epidemije čuvajući svaki život kao da je nas najbliži- isto kako su i oni nekad čuvali nas. Hvala im do vječnosti!”, stoji u objavi HUBOL-a na Facebooku.

Podsjetimo, Stožer je ciljano ukinuo zabranu okupljanja više od 50 osoba. “Za takva iznimna okupljanja će biti uvedeni novi epidemiološki okviri. Ne očekujem da će tu biti problema”, objasnila je za Novu TV Alemka Markotić, članica Nacionalnog stožera civilne zaštite. “Postoje određene situacije, svi znamo što je Vukovar. Vjerujem da će se svi sudionici pridržavati propisanog”, rekla je najpoznatija hrvatska infektologinja.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.