Prati nas

Vrijeme danas

17. 11. 2020.

Danas će biti više sunca, poboljšat će se i biometeorološke prilike

Do poboljšanja biometeoroloških prilika će najkasnije doći na krajnjem jugu i istoku zemlje, a poboljšanje će se najviše odraziti na poboljšanje raspoloženja kod većine ljudi, te lakšem podnošenju bolesti kod kroničnih bolesnika nego prethodnih dana.

Objavljeno

|

foto: Pepper Mint/Pixabay

Hrvatska danas

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, a u unutrašnjosti djelomično smanjenje naoblake, najprije u sjeverozapadnim predjelima. Kiše će još biti u Slavoniji, Lici te Dalmaciji gdje je ujutro moguć i poneki izraženi pljusak. Vjetar slab do umjeren, u gorju i jak sjeverni i sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita i olujna s orkanskim udarima, a još u prvom dijelu dana na jugu istočnjak i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 8 do 13, a na Jadranu od 14 do 18 °C.

Zagreb danas

Ujutro i dio prijepodneva pretežno oblačno, a zatim djelomice sunčano. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura zraka oko 12 °C.

Biometeorološka prognoza

Na sjevernom Jadranu će prevladavati razmjerno povoljne biometeorološke prilike. U ostalim hrvatskim područjima će u prvom dijelu dana biti razmjerno nepovoljno do nepovoljno, a tijekom dana će se postepeno poboljšavati. Do poboljšanja biometeoroloških prilika će najkasnije doći na krajnjem jugu i istoku zemlje, a poboljšanje će se najviše odraziti na poboljšanje raspoloženja kod većine ljudi, te lakšem podnošenju bolesti kod kroničnih bolesnika nego prethodnih dana.

Izgledi vremena od 18. 11. 2020. do 20. 11. 2020.

Na Jadranu i višim predjelima većinom sunčano, a u nizinama unutrašnjosti lokalno magla i niski oblaci. U četvrtak se magla lokalno može zadržati cijeli dan, a ne može se isključiti ni duž obale. U petak porast naoblake, u unutrašnjosti mjestimice s kišom, u gorskim predjelima moguća je susnježica i snijeg, a malo kiše može pasti ponajprije na sjevernom Jadranu. Vjetar na kopnu većinom slab, a u petak i umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Umjerena i jaka bura s olujnim udarima na Jadranu tijekom srijede će oslabiti, a ponovno će zapuhati u petak. Temperatura zraka će se malo sniziti, osobito jutarnja.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.