Prati nas

Vrijeme danas

2. 11. 2020.

Djelomice sunčano, plućni bolesnici i reumatičari trebali bi se pripaziti

Objavljeno

|

foto: Timothy Eberly/Unsplash

Hrvatska danas

U većini krajeva djelomice sunčano. Ujutro i prijepodne magla i niski oblaci, osobito u nizinama unutrašnjosti, a ponajprije u središnjim predjelima ponegdje se mogu dulje zadržati. Najsunčanije na jugu zemlje. Vjetar uglavnom slab, u gorju mjestimice umjeren jugozapadni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 16 i 21 °C.

Zagreb danas

Barem djelomice sunčano. Ujutro i prijepodne magla i niski oblaci koji se ponegdje na širem području grada mogu dulje zadržati. Vjetar slab do umjeren, u okolnom gorju i jak jugozapadni. Najviša dnevna temperatura oko 17 °C, na područjima s dugotrajnijom maglom malo niža.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će se pogoršati u većem dijelu Hrvatske. Mnogi će osjetiti pogoršanje općeg stanja uz nesanicu, smanjenu koncentraciju i loše raspoloženje. Kod kroničnih plućnih bolesnika i reumatičara su moguće pojačane tegobe vezane uz bolesti od kojih inače boluju. Pogoršanje biometeoroloških prilika će najkasnije zahvatiti krajnji jug zemlje i bit će slabijeg intenziteta.

Izgledi vremena od 3. 11. 2020. do 5. 11. 2020.

Djelomice, a na Jadranu početkom tjedna i pretežno sunčano. U utorak magla ili niski oblaci opet će dulje zadržavati, a može ih biti i na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana. U srijedu i četvrtak na kopnu oblačno, mjestimice uz slabu kišu. Vjetar uglavnom slab, u srijedu će na kopnu zapuhati slab do umjeren sjeveroistočnjak, a na sjevernom Jadranu bura koja će prema kraju dana jačati pa će u četvrtak biti i jaka duž cijele obale. Početkom tjedna posvuda iznadprosječno toplo za ovaj dio godine, a od srijede danju hladnije.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.