Prati nas

Vrijeme danas

20. 11. 2020.

I dalje oblačno, na Jadranu na udare olujna bura, pojačane tegobe za kronične bolesnike

Biometeorološke prilike će u prvom dijelu dana biti razmjerno nepovoljne, zbog čega se meteoropati mogu žaliti na glavobolju, bolove na mjestima ranijih ozljeda i smanjenu koncentraciju.

Objavljeno

|

Senj (foto: Zdravko Rajko/Pixabay)

Hrvatska danas

Umjereno i pretežno oblačno. Povremena kiša uglavnom u unutrašnjosti te na dijelu sjevernog Jadrana i to glavninom prijepodne. U višem gorju mogući su susnježica i snijeg. Prema večeri postupno kidanje naoblake sa zapada. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni, na udare ponegdje jak, ponajprije u gorju. Na Jadranu umjerena i jaka bura, na udare olujna, a podno Velebita i orkanska. Temperatura zraka u većem dijelu unutrašnjosti uglavnom od 4 do 9 °C, u unutrašnjosti Dalmacije i Istre najviša dnevna između 9 i 13 °C, a na Jadranu od 12 do 17 °C.

Zagreb danas

Prevladavat će oblačno, uglavnom u prvom dijelu dana s povremenom kišom, a u okolnom gorju može pasti i malo snijega. Navečer i u noći djelomično razvedravanje. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni, na udare mjestimice jak, a na okolnom gorju moguće i olujan. Temperatura zraka uglavnom od 4 do 8 °C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će u prvom dijelu dana biti razmjerno nepovoljne, zbog čega se meteoropati mogu žaliti na glavobolju, bolove na mjestima ranijih ozljeda i smanjenu koncentraciju. Pojačane tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici bit će prisutne u prvom dijelu dana uz njihovo postupno slabljenje prema kraju dana.

Izgledi vremena od 21. 11. 2020. do 23. 11. 2020.

Većinom sunčano, osobito na Jadranu. Više oblaka u prvom dijelu subote na krajnjem jugu te u ponedjeljak na kopnu i na sjevernom Jadranu. U unutrašnjosti u jutarnjim satima magla, poglavito u nedjelju kada mjestimice ona može biti i dugotrajnija. Vjetar na kopnu u subotu slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u gorju te u unutrašnjosti Dalmacije još ponegdje jak s olujnim udarima. U ponedjeljak će u Lici i Gorskom kotaru zapuhati jugozapadnjak. Na moru bura, u subotu još nerijetko jaka s olujnim, moguće i orkanskim udarima, tijekom nedjelje će oslabjeti, a u ponedjeljak će ponegdje okrenuti na umjeren sjeverozapadnjak, na sjevernom dijelu prolazno jugoistočnjak. Malo hladnije nego u četvrtak i petak, u unutrašnjosti s jutarnjom temperaturom oko ili nižom od 0 °C.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.