Prati nas

Vrijeme danas

8. 11. 2020.

Jutro maglovito, dan pretežno sunčan

Nastavlja se razdoblje povoljnih biometeoroloških prilika koje će kod mnogih meteoropata i kroničnih bolesnika podržavati dobro raspoloženje i primjerenu radnu koncentraciju.

Objavljeno

|

foto: Ricardo Gomez Angel/Unsplash

Hrvatska danas

Pretežno sunčano, osobito na Jadranu i u gorju. U nizinama unutrašnjosti osobito u prvom dijelu dana magla ili niski oblaci koji se lokalno mogu i dulje zadržati, a mogući su i na sjevernom Jadranu. Vjetar slab, a na Jadranu ujutro slaba bura, danju umjeren sjeverozapadni i zapadni. Ujutro na kopnu mjestimice slab mraz. Najviša dnevna temperatura zraka u nizinama unutrašnjosti od 9 do 12, u Gorskom kotaru i Lici od 13 do 15, a na Jadranu i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 17 do 21 °C.

Zagreb danas

U prvom dijelu dana magla ili niski oblaci koji se na širem području grada mogu i dulje zadržati, a zatim sunčana razdoblja. U okolnom gorju pretežno sunčano. Ujutro mjestimice slab mraz. Vjetar slab, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 9 do 12 °C.

Biometeorološka prognoza

Nastavlja se razdoblje povoljnih biometeoroloških prilika koje će kod mnogih meteoropata i kroničnih bolesnika podržavati dobro raspoloženje i primjerenu radnu koncentraciju. U područjima s maglom u jutarnjim satima manje tegobe mogu osjećati bolesnici s bolestima respiratornog sustava.

Izgledi vremena od 9. 11. 2020. do 11. 11. 2020.

U unutrašnjosti oblačno i maglovito s mjestimičnom rosuljom, osobito od utorka, a tijekom dana u u gorskim predjelima moguća su sunčana razdoblja. Na Jadranu pretežno sunčano uz umjeren sjeverozapadnjak, duž obale i zapadnjak, a od ponedjeljka uglavnom na sjevernom dijelu lokalno i jaka bura. Temperatura bez veće promjene, a ujutro na kopnu lokalno uz mogućnost mraza.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.