Prati nas

Show

Mladost

Kolinda Grabar-Kitarović: Mlada sam i život je preda mnom, što god tko mislio

Rekla je kako zasad ne razmišlja o aktiviranju prava na Ured bivše predsjednice jer od njega u uvjetima pandemije ne vidi koristi.

Objavljeno

|

Kolinda Grabar-Kitarović (foto: Siniša Bogdanić)

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović (52) u razgovoru za Novi list komentirala je izborni poraz. Rekla je kako se od poraza na izborima oporavljala “cijelih pet minuta”.

“Tu bitku nisam dobila, ali život ide dalje, valja se okrenuti budućnosti. S obzirom na pisanje doktorata, online konferencije na raznim znanstvenim institutima, sveučilištima, političkim i poduzetničkim inkubatorima, a iznad svega pored gotovo svakodnevnih obaveza kao članice MOO, doista se nemam vremena, a još manje želje, vraćati na tu temu”, kazala je Grabar-Kitarović.

Istaknula je i prednosti života obične građanke: “Konačno imam više vremena za sebe, za svoju obitelj. Život je opušteniji, lakši, smireniji. Uspijem pogledati neki film, pročitati neku knjigu koju inače ne bih stigla. Imam kontrolu nad svojim rasporedom i okolinom. Uživam u tome. Sebe smatram mladom, ma što tko drugi mislio. Život je preda mnom. Međutim, kad zatvorite jedno poglavlje života, valja razmišljati o novome, a ne iznova čitati jedne te iste stranice. Tako i ja sebe trenutno vidim u nekim drugim vodama, izvan unutarnje politike.”

Zaključno je za Novi list rekla kako zasad ne razmišlja o aktiviranju prava na Ured bivše predsjednice jer od njega u uvjetima pandemije ne vidi koristi.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.