Prati nas

Vrijeme danas

13. 11. 2020.

Magla i niska naoblaka, nepovoljne biometeorološke prilike

I dalje je moguća smanjena koncentracija i loše raspoloženje, a veće tegobe kod reumatičara i plućnih bolesnika, osobito lokalno u područjima kontinuiranog višednevnog zadržavanja razmjerno nepovoljnih biometeoroloških prilika.

Objavljeno

|

foto: Pixabay

Hrvatska danas

U nizinama unutrašnjosti magla i niska naoblaka, sredinom dana i poslijepodne ponegdje sunčana razdoblja. U ostalim predjelima djelomice, mjestimice na Jadranu i pretežno sunčano. Magle i niskih oblaka uz mjestimičnu slabu kišu može u prvom dijelu dana biti i na moru, uglavnom na sjevernom i na dijelu srednjeg Jadrana. Vjetar većinom slab, u gorju ponegdje umjeren jugozapadni, a na Jadranu jugoistočni. Najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 13, na Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije i Istre od 13 do 18 °C.

Zagreb danas

U prvom dijelu dana magla i niska naoblaka, a zatim ponegdje sunčana razdoblja. Vjetar većinom slab. Najviša dnevna temperatura zraka između 10 i 12 °C.

Biometeorološka prognoza

U većem dijelu dana će u cijeloj zemlji prevladavati razmjerno nepovoljne biometeorološke prilike. I dalje je moguća smanjena koncentracija i loše raspoloženje, a veće tegobe kod reumatičara i plućnih bolesnika, osobito lokalno u područjima kontinuiranog višednevnog zadržavanja razmjerno nepovoljnih biometeoroloških prilika.

Izgledi vremena od 14. 11. 2020. do 16. 11. 2020.

Na kopnu u nedjelju u početku oblačno i maglovito, a zatim se uglavnom od sredine dana očekuju i sunčana razdoblja. U ponedjeljak prolazno naoblačenje s kišom, a u višem gorju nakratko može biti susnježice i snijega. Zapuhat će umjeren sjeverni vjetar. U utorak razvedravanje, pa će veći dio dana biti djelomice sunčano. Temperatura zraka bez veće promjene. Na moru u nedjelju djelomice sunčano, ali na sjevernom dijelu uz povremeno umjerenu naoblaku ponegdje može pasti i malo kiše. U ponedjeljak prolazno naoblačenje s kišom, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. U utorak razvedravanje, a na južnom dijelu još prijepodne mjestimice je moguća kiša. U nedjelju će zapuhati jugo, koje će u ponedjeljak biti jako do olujno. Potkraj ponedjeljka na sjevernom dijelu zapuhat će bura koja će jačati i u utorak se proširiti na cijelu obalu.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.