Prati nas

Vrijeme danas

27. 11. 2020.

Magla i niska naoblaka, u Dalmaciji više sunca, pogoršanje biometeoroloških prilika…

Najpovoljnije biometeorološke prilike će prevladavati na srednjem i južnom Jadranu.

Objavljeno

|

foto: Jonas Jacobsson/Unsplash

Hrvatska danas

U većini krajeva unutrašnjosti te na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana umjereno i pretežno oblačno uz niske oblake, u unutrašnjosti i maglu, a mjestimice i uz slabe oborine, ponajprije rosulju. U većem dijelu Dalmacije pretežno sunčano. Vjetar slab. Najviša dnevna temperatura od 3 do 8 na kopnu te između 13 i 18 °C na Jadranu, u unutrašnjosti Istre i Dalmacije.

Zagreb danas

Magla i niski oblaci, mjestimice uz moguće slabe oborine, uglavnom rosulju. Vjetar slab. Temperatura zraka bez izraženog dnevnog hoda, uglavnom od 0 do 4 °C.

Biometeorološka prognoza

Najpovoljnije biometeorološke prilike će prevladavati na srednjem i južnom Jadranu. Na sjevernom Jadranu i u ostalim hrvatskim područjima će biti razmjerno nepovoljno. Bit će nepovoljnije nego prethodnog dana, pa se kronični bolesnici upozoravju na veću skrb o zdravlju, a meteoropati na podnošenje mogućeg lošijeg raspoloženja i razdražljivosti.

Izgledi vremena od 28. 11. 2020. do 30. 11. 2020.

U subotu u Dalmaciji sunčano uz postupno naoblačenje, no u većini krajeva pretežno oblačno, ponegdje i maglovito, a od sredine dana mjestimice s kišom koja će navečer i u noći, uz zahladnjenje, na kopnu prijeći u susnježicu, u gorju i snijeg. Oborine će biti češće tijekom noći i u nedjelju, osobito na Jadranu i uz njega uz vjerojatnost za izraženije i obilnije pljuskove i grmljavinu. U ponedjeljak umjereno do pretežno oblačno, još uglavnom u unutrašnjosti uz mogućnost mjestimičnih slabih oborina. U subotu će na Jadranu jačati jugo, a u nedjelju okrenuti na buru dok će na kopnu za vikend postupno zapuhati sjeveroistočnjak. Temperatura zraka bez veće promjene, a početkom novog tjedna malo hladnije.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.