Prati nas

Vrijeme danas

9. 11. 2020.

Na Jadranu pretežno sunčano, u unutrašnjosti tmurno

Objavljeno

|

Makarska (foto: Maria Butyrina/Unsplash)

Hrvatska danas

Na Jadranu te u predjelima uz njega pretežno sunčano, ujutro po kotlinama gorske Hrvatske i na dijelu sjevernog Jadrana s maglom. Drugdje u unutrašnjosti oblačno, tmurno i maglovito, lokalno s rosuljom. Vjetar slab, na Jadranu umjeren sjeverozapadni, osobito prema otvorenom moru, a na sjevernom dijelu mjestimice bura, podno Velebita i jaka. Najviša temperatura u nizinama unutrašnjosti između 6 i 9, u gorju od 11 do 16, a na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije i Istre od 18 do 21 °C.

Zagreb danas

Magla, sumaglica i niski oblaci veći dio dana. Moguća je i rosulja. Sredinom dana ponegdje na širem području grada postoji mogućnost za kraća sunčana razdoblja, a na Sljemenu vedro te osjetno toplije nego u gradu. Vjetar uglavnom slab. Najviša temperatura oko 8 °C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će u unutrašnjosti zemlje biti razmjerno povoljne a na Jadranu povoljne. U područjima s jutarnjom maglom i naoblakom koja se ponegdje može zadržati i dulje tijekom dana, moguće je slabije raspoloženje i tegobe kod bolesnika sa srčanim i respiratornim bolestima. Na Jadranu se ne očekuju tegobe uzrokovane vremenom.

Izgledi vremena od 10. 11. 2020. do 12. 11. 2020.

U unutrašnjosti oblačno ili maglovito s mjestimičnom slabom rosuljom, a tijekom dana u u gorskim predjelima moguća su sunčana razdoblja. Na Jadranu i dalje pretežno sunčano i toplo uz umjeren sjeverozapadnjak, duž obale i zapadnjak, a na sjevernom dijelu lokalno i jaku buru. Temperatura zraka bez veće promjene, a ujutro na kopnu lokalno uz mogućnost slabog mraza.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.