Prati nas

Vrijeme danas

1. 11. 2020.

Na Jadranu sunčano uz povoljne biometeorološke prilike, u unutrašnjosti magla

Uz nužne mjere za zaštitu od koronavirusa, boravak u prirodi bit će ugodan na Jadranu, a u gorskim predjelima valja obratiti pozornost i na slojevito odijevanje.

Objavljeno

|

foto: Dimitry Anikin/ Unsplash

Hrvatska danas

Na Jadranu i dalje pretežno sunčano, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana uz mjestimičnu jutarnju maglu. U unutrašnjosti se magla ili niski oblaci mogu ponegdje i dulje zadržati, ali će sredinom dana i poslijepodne biti i sunčanih razdoblja. Vjetar uglavnom slab. Minimalna temperatura zraka većinom od 4 do 9, na Jadranu između 10 i 15, a maksimalna od 15 do 18, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije između 19 i 22 °C.

Zagreb danas

Ujutro i dio prijepodneva magla ili niski oblaci, a zatim se očekuju sunčana razdoblja. Vjetar uglavnom slab jugoistočni. Minimalna temperatura zraka oko 7, a maksimalna oko 16 °C.

Biometeorološka prognoza

Na Jadranu će se zadržati povoljne biometeorološke prilike. U oblačnijim i vlažnijim, a osobito i u maglovitim područjima u unutrašnjosti Hrvatske, bit će nepovoljnije. Meteoropati bi mogli biti lošeg raspoloženja i razdražljivi, a kronični bolesnici bi mogli imati izraženije tegobe vezane uz svoje bolesti. Uz nužne mjere za zaštitu od koronavirusa, boravak u prirodi bit će ugodan na Jadranu, a u gorskim predjelima valja obratiti pozornost i na slojevito odijevanje.

Izgledi vremena od 1. 11. 2020. do 3. 11. 2020.

Djelomice, a na Jadranu i pretežno sunčano. U ponedjeljak i utorak magla ili niski oblaci bit će još češći i dugotrajniji, a može ih biti i na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana. U srijedu na kopnu oblačno, mjestimice uz slabu kišu, osobito u gorju. Vjetar uglavnom slab, u srijedu će na kopnu zapuhati slab do umjeren sjeveroistočnjak, a na sjevernom Jadranu bura koja će prema kraju dana jačati. I dalje će posvuda biti iznadprosječno toplo za ovaj dio godine.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.