Prati nas

Vijesti

Došašće

Na Manduševcu je upaljena prva adventska svijeća

Neka nam ovo došašće bude upravo ono što treba biti – priprava za Božić u skrovitosti, razmišljanju, molitvi i beskompromisnoj brizi za drugoga, kazao je gradonačelnik.

Objavljeno

|

foto: zagreb.hr

Gradonačelnik Milan Bandić zapalio je prvu svijeću na adventskom vijencu na Manduševcu na Trgu bana Josipa Jelačića i tako označio početak adventa. Obred je predvodio mon. Zlatko Koren, kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog.

“U godini koja je poljuljala naš osjećaj sigurnosti i koja je promijenila način na koji gledamo svijet, budimo sigurni u ovo: svi zajedno, u međusobnom pomaganju i solidarnosti, možemo iz ovog izići kao još jači i bolji ljudi”, kazao je Bandić.

“Neka nam ovo došašće bude upravo ono što treba biti – priprava za Božić u skrovitosti, razmišljanju, molitvi i beskompromisnoj brizi za drugoga. I na kraju, vratimo se još jednom na papino geslo u povodu 4. svjetskog dana siromašnih – ‘Pruži svoju ruku siromahu’, bolesnom, onom koji je na ulici, ali i svakome kome je pružena ruka potrebna – onako neumorno kako to ovih dana čine naši hvalevrijedni sugrađani”, rekao je gradonačelnik.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.