Prati nas

Vrijeme danas

18. 11. 2020.

Na obali sunčano, u unutrašnjosti naoblaka, povoljne biometeorološke prilike

Biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji biti uglavnom povoljne. Zbog toga će se većina meteoropata i kroničnih bolesnika osjećati dobro.

Objavljeno

|

foto: Michelle Maria/Pixabay

Hrvatska danas

Na Jadranu i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije sunčano. U ostalim predjelima unutrašnjosti umjerena naoblaka, ujutro mjestimice i magla koja se lokalno može i dulje zadržati. Vjetar većinom slab, a u gorju umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će umjerena, podno Velebita i jaka bura slabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Najviša temperatura zraka uglavnom između 8 i 12, a na Jadranu te unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 15 do 19 °C.

Zagreb danas

Ujutro i prijepodne magla i niski oblaci, zatim djelomice sunčano. Vjetar većinom slab. Najviša dnevna temperatura zraka oko 11 °C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji biti uglavnom povoljne. Zbog toga će se većina meteoropata i kroničnih bolesnika osjećati dobro. U područjima s jutarnjom maglom upozoravamo na oprez bolesnike s respiratornim bolestima. Zbog nižih jutarnjih temperatura potrebno je adekvatno odijevanje.

Izgledi vremena od 19. 11. 2020. do 21. 11. 2020.

U unutrašnjosti u četvrtak djelomice sunčano, ali se jutarnja magla ili niski oblaci lokalno mogu zadržati i veći dio dana. U petak porast naoblake, ponegdje uz uglavnom malo kiše, a u gorju krajem dana moguć je i snijeg. U subotu suho i u većini predjela djelomice sunčano. Vjetar u četvrtak slab, a zatim umjeren, mjestimice i vrlo jak sjeverni i sjeveroistočni. Temperatura zraka u postupnom padu, pa je u subotu moguć ponegdje i mraz. Na Jadranu u četvrtak sunčano. Zatim do kraja razdoblja djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, ali će u petak uz više oblaka na sjevernom dijelu ponegdje pasti malo kiše. U petak i subotu će puhati umjeren do vrlo jak sjeverni vjetar i bura, a osobito će podno Velebita i Biokova biti i olujnih udara. Temperatura zraka i na Jadranu u osjetnom padu.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.