Prati nas

Vrijeme danas

26. 11. 2020.

Niski oblaci i magla, kronični bolesnici bi mogli imati tegobe

Razmjerno nepovoljno kao i prethodnog dana bit će u nizinskoj unutrašnjosti Hrvatske, što će meteoropatima kvariti raspoloženje, a kroničnim bolesnicima uvjetovati veće tegobe.

Objavljeno

|

foto: Ekaterina Novitskaya/Unsplash

Hrvatska danas

U nizinama unutrašnjosti većinom oblačno i maglovito, mjestimice uz slabu rosulju, a lokalno je moguće i inje. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana djelomice sunčano, no mjestimice će biti i niskih oblaka i magle iz kojih je moguća rosulja, osobito prema otvorenom moru. Najsunčanije će biti na jugu zemlje i u višem gorju. Vjetar uglavnom slab, u Dalmaciji povremeno umjeren sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti većinom od 2 do 6, a na Jadranu od 12 do 17 °C.

Zagreb danas

U nizinskom dijelu većinom oblačno i maglovito uz mogućnost slabe rosulje, a na vrhovima okolnog gorja sunčano. Vjetar uglavnom slab. Najviša dnevna temperatura između 2 i 4 °C.

Biometeorološka prognoza

U višim predjelima gorske Hrvatske te na srednjem i južnom Jadranu, zadržat će se podjednako povoljne biometeorološke prilike kao i prethodnog dana, dok će se na sjevernom Jadranu malo pogoršati. Razmjerno nepovoljno kao i prethodnog dana bit će u nizinskoj unutrašnjosti Hrvatske, što će meteoropatima kvariti raspoloženje, a kroničnim bolesnicima uvjetovati veće tegobe.

Izgledi vremena od 27. 11. 2020. do 29. 11. 2020.

U unutrašnjosti pretežno oblačno, do subote i maglovito, mjestimice uz slabe oborine, a u nedjelju porast vjerojatnosti kiše, uglavnom u gorju i snijega. Na Jadranu i u predjelima uz njega postupno oblačnije uz sve češću kišu, pogotovo u nedjelju. U petak na južnom Jadranu još većinom sunčano. Vjetar uglavnom slab, u nedjelju na kopnu umjeren sjeveroistočni, a u subotu će na Jadranu jačati jugo i u nedjelju okretati na buru i istočnjak. Temperatura zraka bez veće promjene, na kopnu i dalje hladno.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.