Prati nas

Vrijeme danas

19. 11. 2020.

Oblačno i magla, na Jadranu sunčano. Sve gore biometeorološke prilike

Poteškoće mogu imati bolesnici respiratornih bolesti, a uz nisku naoblaku moguće je slabije raspoloženje kod osjetljivijih meteoropata. U noći na petak meteoropati mogu imati slabiji san.

Objavljeno

|

foto: Quang Nguyen/Pixabay

Hrvatska danas

Na Jadranu, u unutrašnjosti Dalmacije i Istre te u najvišem gorju sunčano, uglavnom samo ponegdje na krajnjem jugu s malom i umjerenom naoblakom. U ostalim krajevima oblačno i maglovito, mjestimice s rosuljom ili slabom kišom, posebno ujutro. Sunčana razdoblja uglavnom u gorskim predjelima, moguće i na istoku zemlje. Navečer i u noći u sjevernim krajevima ponegdje kiša. Vjetar uglavnom slab, u Podunavlju i Baranji ponegdje umjeren jugoistočni. U noći će na sjeveru zapuhati sjeverac, a na sjevernom Jadranu bura. Najviša dnevna temperatura od 6 do 11, u unutrašnjosti Istre i Dalmacije te na Jadranu između 15 i 20 °C.

Zagreb danas

Oblačno, ponegdje s maglom, a povremeno i s rosuljom ili slabom kišom. U najvišim predjelima okolnog gorja većinom sunčano. Vjetar uglavnom slab. Najviša dnevna temperatura oko 7 °C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će se pogoršavati tijekom dana. U jutarnjim je satima moguća magla, koja se može zadržati i veći dio dana, osobito u unutrašnjosti zemlje. Poteškoće mogu imati bolesnici respiratornih bolesti, a uz nisku naoblaku moguće je slabije raspoloženje kod osjetljivijih meteoropata. U noći na petak meteoropati mogu imati slabiji san.

Izgledi vremena od 20. 11. 2020. do 22. 11. 2020.

U petak jače naoblačenje. Kiše će uglavnom biti u unutrašnjosti, a u gorju, uz pad temperature, može pasti i malo snijega. Zapuhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu jaka i olujna bura, podno Velebita na udare i orkanska. U subotu razvedravanje i postupno slabljenje vjetra u drugom dijelu dana, a u nedjelju osim na maglu valja na kopnu računati i na česte jutarnje minuse.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.