Prati nas

Vrijeme danas

15. 11. 2020.

Oblačno, neugodne biometerološke prilike, idućih dana snijeg u gorju

Biometeorološke prilike će već ujutro biti prilično neugodne u većem dijelu zemlje, a tijekom dana će se pogoršavati.

Objavljeno

|

foto: Romeio Paul/Unsplash

Hrvatska danas

Umjereno do pretežno oblačno, a u unutrašnjosti uglavnom ujutro i maglovito. Na Jadranu mjestimice kiša ili poneki pljusak, a u unutrašnjosti slaba rosulja. Puhat će slab do umjeren jugozapadni i južni, u Slavoniji jugoistočni vjetar, a na Jadranu jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 8 i 13, a na Jadranu 15 i 19 °C.

Zagreb danas

Većinom oblačno, ujutro mjestimice i maglovito, a od sredine dana moguća su i sunčana razdoblja, osobito u okolnom gorju. Zapuhat će umjeren jugozapadni i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura od 9 do 12 °C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će već ujutro biti prilično neugodne u većem dijelu zemlje, a tijekom dana će se pogoršavati. Mnogi bi mogli biti lošeg raspoloženja, a meteoropati bi mogli patiti od nesanice i razdražljivosti. Pogoršanje općeg stanja a osobito pojačane tegobe vezane uz bolesti od kojih inače boluju, najvjerojatnije su kod reumatičara i plućnih bolesnika. Stoga se preporučuje neradni dan posvetiti odmaranju.

Izgledi vremena od 16. 11. 2020. do 18. 11. 2020.

Na kopnu u ponedjeljak prolazno naoblačenje s kišom ili pljuskovima. Mjestimice i obilnija oborina, a u najvišem gorju moguća susnježica i snijeg. Zapuhat će umjeren sjeverni vjetar. U utorak razvedravanje pa će veći dio dana biti barem djelomice sunčano uz umjeren sjeveroistočnjak. U srijedu djelomice ili pretežno sunčano, ujutro ponegdje s maglom. Jutra sve svježija, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 13 °C. Na Jadranu u ponedjeljak jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a na sjevernom dijelu i obilnija oborina. U utorak razvedravanje, ali će na južnom dijelu još prijepodne biti mjestimične kiše. U srijedu pretežno sunčano. U ponedjeljak će jugo biti jako, ponegdje i olujno, a na sjevernom će dijelu potkraj dana zapuhati bura koja će jačati. U utorak vrlo jaka bura, koja će još i tijekom srijede u Dalmaciji biti mjestimice jaka. Jutarnja temperatura zraka u osjetnom padu, a najviša dnevna uglavnom od 15 do 17 °C.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.