Prati nas

Vrijeme danas

4. 11. 2020.

Oblačno uz malo kiše, bolesnici s dišnim problemima trebaju se pripaziti

Premještanje frontalnog poremećaja iznad naših krajeva uzrokovat će razmjerno nepovoljne biometeorološke prilike u Hrvatskoj.

Objavljeno

|

foto: Lyndon Li/Unsplash

Hrvatska danas

U većem dijelu unutrašnjosti pretežno oblačno, ponegdje uz malo kiše, osobito u sjevernim predjelima. Na Jadranu djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Ujutro će mjestimice biti magle koja je moguća i na otvorenom moru. Na kopnu će zapuhati umjeren sjeveroistočni vjetar, na udare u zapadnim predjelima i jak. Na Jadranu umjeren sjeverozapadnjak, a na sjevernom dijelu i sjeveru Dalmacije od sredine dana bura, mjestimice i jaka s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu od 12 do 15 te od 17 do 21 °C na moru i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije.

Zagreb danas

Prevladavat će oblačno, od sredine dana povremeno uz malo kiše. Ujutro na širem području grada mjestimice je moguća magla. Zapuhat će umjeren, na udare i jak sjeveroistočni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka oko 14 °C.

Biometeorološka prognoza

Premještanje frontalnog poremećaja iznad naših krajeva uzrokovat će razmjerno nepovoljne biometeorološke prilike u Hrvatskoj. U unutrašnjosti zemlje je u jutarnjim satima moguća magla, pa upozoravamo bolesnike s resporatornim bolestima na zaštitu. Prevladavajuće oblačno vrijeme u unutrašnjosti može utjecati na slabije raspoloženje osjetljivijih meteoropata. Na Jadranu će nepovoljan vremenski utjecaj biti slabiji pa će zbog toga i tegobe biti slabijeg intenziteta.

Izgledi vremena od 5. 11. 2020. do 7. 11. 2020.

U četvrtak promjenljivo oblačno, mjestimice uz malo kiše, glavninom na istoku zemlje, dok će na Jadranu biti više sunčanih razdoblja. Potom će prevladavati sunčano, a u nizinama i kotlinama unutrašnjosti u subotu ujutro je moguća lokalna magla. Na kopnu vjetar umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u četvrtak ponegdje i s jakim udarima. Na Jadranu će umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, u petak postupno slabjeti. U unutrašnjosti osjetno svježije te će od petka biti jutarnjeg mraza.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.