Prati nas

Vrijeme danas

12. 11. 2020.

Promjenjivo i oblačno, najteže će biti reumatičarima i plućnim bolesnicima

Biometeorološke prilike će se kretati u rasponu od razmjerno nepovoljnih do razmjerno povoljnih, ovisno o količini magle i niske naoblake a na Jadranu i kiše s jedne, odnosno o trajanju sunčanih razdoblja s druge strane.

Objavljeno

|

foto: Marius Ciocirlan/Unsplash

Hrvatska danas

Na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije promjenljivo, na sjevernom Jadranu ponegdje i pretežno oblačno. Mjestimice kiša, prijepodne na sjeveru, popodne i navečer prema jugu, osobito na otvorenom moru. U ostalim krajevima postupno stanjivanje, ponegdje i kidanje niskog oblačnog sloja, mjestimice s rosuljom i slabom kišom, poglavito u gorju, prema kraju dana i na istoku. Vjetar većinom slab. Najviša dnevna temperatura između 7 i 12, u unutrašnjosti Istre i Dalmacije te na Jadranu od 14 do 19 °C.

Zagreb danas

Oblačno s mjestimičnom rosuljom, a može biti i slabe kiše. Od sredine dana stanjivanje, moguće i kidanje niske naoblake uz sunčana razdoblja. Vjetar slab. Najviša dnevna temperatura od 9 do 11 °C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će se kretati u rasponu od razmjerno nepovoljnih do razmjerno povoljnih, ovisno o količini magle i niske naoblake a na Jadranu i kiše s jedne, odnosno o trajanju sunčanih razdoblja s druge strane. Lokalno u unutrašnjosti zemlje, gdje će sunčana razdoblja biti najkraća, plućnim bolesnicima i reumatičarima će i dalje biti najteže. U odnosu na prethodni dan, raspoloženje i koncentracija će se kod mnogih ljudi u unutrašnjosti uglavnom malo poboljšati, a na Jadranu pogoršati.

Izgledi vremena od 13. 11. 2020. do 15. 11. 2020.

Idućih dana stabilne vremenske prilike uz slab vjetar. Na Jadranu će biti djelomice sunčano, a uz prolazno više oblaka u petak ponegdje može pasti malo kiše. U unutrašnjosti oblačnija vremenska slika zbog česte jutarnje magle i niskih oblaka. Magle može biti i mjestimice na obali te prema otvorenom moru. Temperatura zraka bez veće promjene.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.