Prati nas

Vijesti

Točno u podne

Protivnici mjera pozivaju na prosvjed, nisu izazvali oduševljenje javnosti

Inicijativa Prava i slobode pozvala je građane na prosvjed protiv novih mjera koje bi trebale pomoći u suzbijanju širenja epidemije, a koje su stupile na snagu u ponoć.

Objavljeno

|

Prosvjed. 8. 11. 2020., Zagreb (screenshot: Youtube)

Iz Inicijative Prava i slobode pozivaju na prosvjed, točno u podne, kako bi se zaštitilo “slobodno kretanje, slobodno odlučivanje i slobodno disanje”. Podsjetimo, novim mjerama zabranjeno je okupljanje više od 25 osoba na otvorenom.

“Ne dajmo svoje pravo na rad, slobodno kretanje, slobodno odlučivanje o sebi i svome tijelu, slobodno disanje! Svakim danom sve više produbljuju naše siromaštvo, svakim danom nas sve više lišavaju naših sloboda! Svijet se budi! Ljudi se ujedinjuju i složno iskazuju da se ne predaju i ono najvažnije – da se ne boje! Izađimo ohrabreni, neka vide da nas ima! Pokažimo naše zajedništvo na glavnim trgovima naših gradova u subotu u 12 h”, navodi se u pozivu na prosvjed objavljenom na Facebooku.

Iako su pristaše prosvjeda objavile brojne poruke podrške, a neki i skepsu o učinkovitosti mirnih prosvjeda, može se zaključiti da Inicijativa nije izazvala široko odobravanje javnosti. Neke komentare građana prenosimo u nastavku.

Pravo na rad? U zemlji koja je brojala 200-300.000 nezaposlenih zadnjih desetak godina valjda, vi ste se našli boriti za to pravo sad u vrijeme pandemije. Masovnim okupljanjima. Ma bravo! (Leonardo)

Bravo! I onda pravac kod bake i djeda. Nemojte slučajno da ih ne zarazite, a može i roditelje. Tako se riješite problema pa onda krenite u bolnicu i pljujte po liječnicima i sestrama da ništa ne rade. (Marica)

Nečija sloboda seže dotle dok ne ugrožava tuđu slobodu. To bi trebalo imati na umu. Neodgovorno ponašanje nije ničije pravo na slobodu. (Željko)

Samo izađite na trgove. Nakon toga vas treba ograditi kao u tor i svakom živom po 10.000 € zalijepiti. Minimalno. Ova priča je mogla biti završena u điru za par mjeseci uz poštivanje mjera al’ vi ste najpametniji. Teško nositi masku, teško držati odstojanje. (Mrki)

Ovaj prosvjed je van svake pameti. Kada vam ode netko od vaših najmilijih onda ćete shvatiti da nema tih para na svijetu koje vam mogu pomoći. (Anja)

Nema slobode izbora kad je epidemija u pitanju! (Anita)

Sta radite dramu? Kakav prosvjed? Tako je i moj kolega govorio korona ne postoji i da je to laž. A od kada ga je uhvatila i kada je dva tjedna bio bolestan više to ne govori. (Kristian)

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.