Prati nas

Vrijeme danas

5. 11. 2020.

Stižu znatno hladnija jutra s mogućim mrazom

Jačanje anticiklone iznad naših krajeva će u gotovo cijeloj zemlji podržavati povoljne biometeorološke prilike.

Objavljeno

|

foto: Bryce Koebel on Unsplash

Hrvatska danas

U unutrašnjosti pretežno oblačno uz mjestimičnu slabu kišu i rosulju, a na Jadranu djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i uglavnom suho. Puhat će većinom umjeren sjeveroistočni i sjeverni vjetar, u Slavoniji i Baranji sjeverozapadni, a na Jadranu umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu većinom između 8 i 13, u unutrašnjosti Dalmacije te na obali i otocima između 17 i 21 °C.

Zagreb danas

Pretežno oblačno uz malo kiše ili rosulje, uglavnom u prvom dijelu dana, a prema večeri postupno smanjenje naoblake. Puhat će umjeren sjeveroistočni vjetar, u okolnom gorju povremeno i s jakim udarima. Dnevna temperatura zraka između 11 i 13 °C.

Biometeorološka prognoza

Jačanje anticiklone iznad naših krajeva će u gotovo cijeloj zemlji podržavati povoljne biometeorološke prilike. Meteoropati će se stoga osjećati dobro i neće imati tegobe uzrokovane vremenom. Samo na krajnjem istoku zemlje, manje tegobe mogu se javiti kod najosjetljivijih meteoropata i kroničnih bolesnika.

Izgledi vremena od 6. 11. 2020. do 8. 11. 2020.

Od petka i za vikend prevladavat će sunčano vrijeme, osobito na Jadranu. U unutrašnjosti će ujutro mjestimice biti magle koja se može i dulje zadržati, a u nedjelju je magla moguća i prema otvorenom moru. Vjetar na kopnu većinom slab. Umjerena i jaka bura, podno Velebita na udare i olujna, slabit će te u subotu okrenuti na sjeverozapadnjak. Jutra osjetno svježija, osobito od subote kada u unutrašnjosti pri tlu može biti i slabog mraza.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.