Prati nas

Vrijeme danas

21. 11. 2020.

Sunčano i prohladno uz povoljne biometeorološke prilike

Tijekom dana će jaka bura pojačavati osjet hladnoće, no uz sunčano vrijeme i adekvatnu zaštitu mnogi meteoropati bi se trebali osjećati dobro.

Objavljeno

|

foto: Austris Augusts/Unsplash

Hrvatska danas

Vjetrovito, u većini krajeva pretežno sunčano i prohladno. Umjerene, ponegdje i povećane naoblake još u prvom dijelu dana bit će u gorju te na istoku i jugu. Puhat će umjeren i jak sjeveroistočni i sjeverni vjetar, u gorju na udare još i olujan. Na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim, mjestimice i orkanskim udarima, krajem dana malo će oslabiti. Najviša temperatura od 2 do 7, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije između 8 i 13 °C.

Zagreb danas

Prevladavat će sunčano uz povremeno umjeren, u prvom dijelu dana u okolnom gorju i jak sjeveroistočni vjetar koji će pojačavati osjet hladnoće, a najviša dnevna temperatura bit će oko 7 °C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će biti uglavnom povoljne u cijeloj zemlji. Ujutro će biti hladnije nego prethodnih dana, pa je potreban oprez, osobito srčanim i plućnim bolesnicima. Tijekom dana će jaka bura pojačavati osjet hladnoće, no uz sunčano vrijeme i adekvatnu zaštitu mnogi meteoropati bi se trebali osjećati dobro.

Izgledi vremena od 22. 11. 2020. do 24. 11. 2020.

Pretežno i djelomice sunčano. U ponedjeljak više oblaka na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti uz mogućnost za vrlo malo kiše. U utorak prolazno oblačnije i u Dalmaciji. U nizinama unutrašnjosti ujutro magla i niski oblaci, koji se osobito u nedjelju i utorak mogu dulje zadržati. Vjetar na kopnu uglavnom slab. Na Jadranu bura u daljnjem slabljenju, ujutro mjestimice uz još poneki olujni udar. Zatim vjetar slab do umjeren sjeverozapadni, u utorak opet bura. Jutra hladnija, na kopnu i uz mraz pri tlu, a dnevna temperatura u blagom porastu, ponegdje u unutrašnjosti niža zbog dugotrajne magle.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.