Prati nas

Vrijeme danas

3. 11. 2020.

Sunčano, iznadprosječno toplo, meteoropatima će idući dani biti teški

Prevladavat će razmjerno nepovoljne biometeorološke prilike u većem dijelu zemlje, osobito u prvom dijelu dana.

Objavljeno

|

foto: Robert Marinković/Pixabay

Hrvatska danas

Djelomice, ponegdje i pretežno sunčano te iznadprosječno toplo. Ujutro po kotlinama Like mjestimice magla, a na sjevernom Jadranu niski oblaci iz kojih je moguća rosulja. Vjetar na kopnu slab i umjeren jugozapadni, uz obalu Jadrana ujutro burin potom do umjeren sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 17 do 22 °C.

Zagreb danas

Pretežno sunčano, još prijepodne uz umjerenu naoblaku te iznadprosječno toplo. Vjetar slab, u prvom dijelu dana i umjeren jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20 °C.

Biometeorološka prognoza

Prevladavat će razmjerno nepovoljne biometeorološke prilike u većem dijelu zemlje, osobito u prvom dijelu dana. Stoga je kod meteoropata moguća nesanica, smanjena koncentracija i loše raspoloženje. Kroničnim bolesnicima će biti otežano podnošenje bolesti, osobito u područjima s višednevno razmjerno nepovoljnim biometeorološkim prilikama u pojedinim dijelovima dana. U Dalmaciji će, uz najviše sunčanog vremena, biti najugodnije, pa će većina ljudi biti boljeg raspoloženja, a tegobe će kod kroničnih bolesnika biti manje izražene nego u ostalim hrvatskim podučjima.

Izgledi vremena od 4. 11. 2020. do 6. 11. 2020.

U većini kopnenih krajeva oblačno, mjestimice uz malo kiše. Na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije djelomice sunčano, a malo kiše moguće je u srijedu uglavnom u podvelebitskom području. U petak će prevladavati sunčano. U srijedu i petak mjestimice će u nizinama unutrašnjosti biti jutarnje magle. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u Slavoniji sjeverozapadni. Na sjevernom će Jadranu zapuhati umjerena i jaka bura, u četvrtak će pojačati i proširiti se duž obale, a olujnih će udara biti ponajprije pod Velebitom. U petak će vjetar postupno slabjeti. Temperatura na Jadranu bez znatnije promjene, samo na sjevernom dijelu mjestimice malo niža. U unutrašnjosti danju svježije, od petka i ujutro, pa će vjerojatno biti mraza.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.