Prati nas

Vrijeme danas

28. 11. 2020.

Težak dan za kronične bolesnike, oblačno i kiša, na Jadranu jugo

Kroničnim bolesnicima će se pod vremenskim utjecajem pojačati tegobe od kojih inače pate.

Objavljeno

|

foto: Marko Tomic/Pixabay

Hrvatska danas

U unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu pretežno oblačno, mjestimice i maglovito. Povremeno slaba kiša ili rosulja, češća prema večeri i u noći kada će uz zahladnjenje ponajprije u gorju biti i susnježice i snijega. U Dalmaciji prijepodne pretežno sunčano, zatim naoblačenje te do kraja dana ponegdje kiša. Vjetar na kopnu uglavnom slab. Na Jadranu će zapuhati jugo koje će do večeri biti umjereno i jako, a u noći će na sjevernom dijelu okrenuti na buru. Najviša dnevna temperatura od 1 do 7, na Jadranu između 12 i 16 °C.

Zagreb danas

Oblačno, na širem području grada mjestimice i maglovito uz povremenu rosulju ili vrlo slabu kišu. Na vrhovima okolnog gorja moguća sunčana razdoblja. Vjetar uglavnom slab. Temperatura zraka većinom od 0 do 4 °C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će u većem dijelu zemlje biti nepovoljne. Meteoropati bi mogli osjećati umor, razdražljivost i glavobolju. Kroničnim bolesnicima će se pod vremenskim utjecajem pojačati tegobe od kojih inače pate. Moguća je povećana osjetljivost na bolove, osobito na mjestima ranijih ozljeda i prijeloma.

Izgledi vremena od 29 11. 2020. do 1. 12. 2020.

U nedjelju prijepodne većinom oblačno uz mjestimičnu oborinu, ponajprije u gorju susnježicu i snijeg te kišu u Dalmaciji. Od sredine dana djelomično razvedravanje. Duž cijele obale jaka, ponegdje i olujna bura, a u unutrašnjosti umjeren, u gorju i jak sjeveroistočnjak. Početkom idućeg tjedna na kopnu promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, ujutro i maglom, posebice u utorak. Na Jadranu prevladavajuće sunčano, a bura će postupno slabjeti. Na kopnu i dalje hladno, a pad temperature očekuje se i na Jadranu.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.