Prati nas

Vrijeme danas

22. 11. 2020.

Većinom sunčano, biometeorološke prilike povoljne

Potrebna je zaštita od hladnoće, osobito u unutrašnjosti zemlje, kod srčanih i plućnih bolesnika. Na Jadranu će uz pretežno sunčano vrijeme mnogima biti poticajno pa se ne očekuju tegobe uzrokovane vremenom.

Objavljeno

|

foto: freestocks/Unsplash

Hrvatska danas

U većini krajeva sunčano uz malu, na kopnu povremeno i umjerenu naoblaku, osobito na istoku zemlje gdje se niski oblaci mogu zadržati veći dio dana. Vjetar u unutrašnjosti uglavnom slab, a na Jadranu će umjerena i još ponegdje na sjevernom dijelu jaka bura tijekom prijepodneva oslabjeti. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu od 4 do 7, na moru od 10 do 15 °C.

Zagreb danas

Prevladavat će sunčano, osobito u okolnom gorju. Vjetar većinom slab. Ujutro hladno uz mraz, a danju najviša temperatura zraka od 5 do 7 °C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će u većem dijelu zemlje biti uglavnom povoljne. U unutrašnjosti su kod najosjetljivijih meteoropata moguće smetnje s raspoloženjem u slučaju duljeg zadržavanja magle. Potrebna je zaštita od hladnoće, osobito u unutrašnjosti zemlje, kod srčanih i plućnih bolesnika. Na Jadranu će uz pretežno sunčano vrijeme mnogima biti poticajno pa se ne očekuju tegobe uzrokovane vremenom.

Izgledi vremena od 23. 11. 2020. do 25. 11. 2020.

Djelomice sunčano, povremeno s povećanom naoblakom, osobito u unutrašnjosti s ponedjeljka na utorak kada može lokalno biti i slabe oborine. U nizinama unutrašnjosti ujutro magla i niski oblaci koji se osobito u utorak mogu dulje zadržati. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu u utorak prolazno opet umjerena i jaka bura. Jutra svježa, na kopnu uz mraz, a dnevna temperatura u blagom porastu, ponegdje u unutrašnjosti niža zbog oblaka i magle.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.