Prati nas

Vijesti

Pozitivan

Vili Beroš ima koronu, osjeća se dobro

Ministar Beroš je stabilnog zdravstvenog stanja s blagom kliničkom slikom te nastavlja obavljati svoje obveze u izolaciji, pridržavajući se svih mjera epidemiologa.

Objavljeno

|

Vili Beroš (foto: HDZ/Youtube)

Ministar zdravstva Vili Beroš pozitivan je na koronavirus zbog čega jutros nije bio na sjednici Vlade.

Iz ministarstva zdravstva potvrđuju je da je pojavom simptoma bolesti Beroš obavio testiranje na prisutnost koronavirusa te je jutros dobio rezultate testa da je pozitivan.

 “Ministar Beroš je stabilnog zdravstvenog stanja s blagom kliničkom slikom te nastavlja obavljati svoje obveze u izolaciji, pridržavajući se svih mjera epidemiologa”, navodi se u priopćenju.

Državni tajnik u ministarstvu zdravstva Tomislav Dulibić na jutrošnjoj sjednici Vlade rekao je kako ga je ministar sinoć zvao i rekao mu da je dobio temperaturu. Jutros je dobio pozitivan nalaz.

Premijer Andrej Plenković rekao je da Beroš peti ministar iz Vlade RH koji se zarazio koronavirusom. Osim toga, premijer je izjavio: “Mjere su očito usporile širenje epidemije, no ne koliko smo htjeli. Trebamo napraviti dodatne napore da se smanji pritisak na zdravstveni sustav. Zbog toga, razgovarali smo kako bi Stožer izradio paket novih mjera kojima ćemo nastojati organizirati život i rad, da se smanji intenzitet širenja epidemije.”

Beroš nije bio ni jučer, ni u utorak u kontaktu s članovima Vlade. U utorak je održana sastanak užeg kabineta Vlade na kojem je Beroš sudjelovao online putem.

N1 je danas objavio da se sumnja da se Beroš koronavirusom zarazio prošle subote tijekom posjeta Općoj bolnici Varaždin, ali to se još uvijek ne zna sa sigurnošću.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.