Prati nas

Vijesti

Bravo!

Dr. Nikolina Bogdanić iz Infektivne prva je primila cjepivo među liječnicima

Ovo je jedan važan dan, jedan optimističan dan gdje na sam Božić započinje nešto što će nam, nadam se, omogućiti da se krenemo rješavati pandemije, kazala je Alemka Markotić.

Objavljeno

|

Dr. Nikolina Bogdanić primila je cjepivo pred kamerama (HTV)

Uz štićenike umirovljeničkih domova, danas su cjepivo protiv koronavirusa počeli primati i zdravstveni radnici. Prva među njima jest Nikolina Bogdanić, liječnica iz Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević iz Zagreba. Riječ je o ustanovi koja je podnijela najveći teret u edukaciji zdravstvenog osoblja te prihvatu i liječenju pacijenata oboljelih od bolesti COVID-19.

“S obzirom na to što gledam i prolazim svakodnevno, nisam se ni trenutka dvoumila”, kazala je Bogdanić nakon cijepljenja.

“Sretna sam što je cjepivo tako brzo došlo u Hrvatsku,” dodala je i poslala poruku zdravstvenim radnicima koji se još premišljaju oko cjepiva: “Poručila bih da razmišljaju o drugim ljudima oko sebe, o ljudima kojima su okruženi. Svako cijepljenje je veliki korak u suzbijanju ove ružne pandemije.”

Dr. Nikolina Bogdanić nakon cijepljenja (screenshot: N1)

“Odlučili smo da će naša prva radnica biti naša doktorica Nikolina Bogdanić, jedna od najboljih specijalizantica infektologije. Od samog početka pandemije, ona kao i ostali na prvoj su liniji pa smo njima dali prioritet”, kazala je ravnateljica Alemka Markotić.

“Ovo je jedan važan dan, jedan optimističan dan gdje na sam Božić započinje nešto što će nam, nadam se, omogućiti da se krenemo rješavati pandemije”, dodala je Markotić i komentirala skepsu oko cijepljenja koja vlada među dijelom građana: “Svi smo mi ljudi. Ne treba nikoga osuđivati. Mislim da će polako drugi shvatiti i ohrabriti se i štiti svoje obitelji i sve oko sebe”, rekla je Markotić.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.