Prati nas

Show

Pola stoljeća

Glumica Mila Elegović: ‘Postala sam baba. To je kompliment!’

Htjela sam biti majka, ali bilo je za to prekasno. Međutim, mislim da je u mojem slučaju postojao razlog zašto nije došlo do toga, kaže glumica.

Objavljeno

|

Mila Elegović (screenshot: HTV)

Hrvatska glumica Mila Elegović u lipnju je proslavila pedeseti rođendan. Što joj je to donijelo objasnila je u razgovoru za Večernji list: ” Postala sam baba! To “baba” mi je kompliment jer označava ženu u zreloj dobi koja ima silnu životnu mudrost i može drugima biti uzor, a pritom ne mora izgledati kao naborana baba Jaga.”

Smatra da 50 godina ne znači da se žena treba odreći bilo čega, nego upravo suprotno.

“Treba više paziti na sebe, uređivati se, uživati u svojoj senzualnosti, u intimnom životu, u vezi sa samom sobom, sebe staviti na prvo mjesto!”, kaće Mila.

Osvrnula se i na menopauzu koja je za mnoge tabu-tema: “To je tranzicija o kojoj nitko ne govori. Ispada da je žena nakon toga seksualno neaktivna i za baciti, a to nije istina. Mnoge žene misle da krajem njihova reproduktivnog razvoja završava i njihov ženski život. Veliku ulogu igraju hormoni, ali i nedostatak podrške pa žene odustanu od sebe.”

Glumica tvrdi da u tome veliki oslonac može biti “vojska baba”, a svima njima savjetuje da se bore za sebe te za svoje tjelesno i društveno zdravlje. Na kraju je komentirala i majčinstvo, što joj se nije ostvarilo premda joj je to bila želja.

“Htjela sam biti majka, ali bilo je za to prekasno. Međutim, mislim da je u mojem slučaju postojao razlog zašto nije došlo do toga. To vas uvijek boli jer nam je svima smisao i da produljimo život, koliko god to banalno zvučalo. Tisuću je razloga za smisao života, ali onaj osnovni je da se život nastavi”, zaključila je Mila za Večernji.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.