Prati nas

Vrijeme danas

7. 12. 2020.

Kiša i magla, u unutrašnjosti postupno razvedravanje

Biometeorološke prilike će u središnjoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu biti razmjerno nepovoljne, a u ostatku zemlje nepovoljne.

Objavljeno

|

foto: Ekaterina Novitskaya/Unsplash

Hrvatska danas

Na Jadranu i uz njega promjenjivo oblačno uz mjestimičnu kišu, izraženiju na jugu u prvom dijelu dana. Drugdje u unutrašnjosti ujutro slaba kiša, ponegdje i magla, potom djelomično razvedravanje, a u gorju i dalje promjenjivo uz mogućnost susnježice u najvišim predjelima. Vjetar uglavnom slab, samo na krajnjem istoku umjeren jugoistočni. Na Jadranu će jako jugo ujutro prolazno oslabjeti i okrenuti na južni i jugozapadni vjetar, a poslijepodne će opet pojačati. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 6 i 11, na Jadranu 13 i 16 °C.

Zagreb danas

Djelomice sunčano. U prvom dijelu dana uz povećanu naoblaku malo kiše, dok je popodne moguć neki kraći lokalni pljusak. Vjetar uglavnom slab, samo u okolnom gorju i umjeren južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura oko 10 °C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će u središnjoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu biti razmjerno nepovoljne, a u ostatku zemlje nepovoljne. Uz povremena sunčana razdoblja kod nekih se ljudi može javiti poboljšanje općeg stanja, no zbog izraženog juga u većem dijelu zemlje i dalje su moguće smetnje s koncentracijom, raspoloženjem i glavobolja. Pojačane tegobe mogu osjećati i kronični bolesnici pa im se savjetuje izbjegavanje suvišnih napora.

Izgledi vremena od 8. 12. 2020. do 10. 12. 2020.

U unutrašnjosti pretežno oblačno. Mjestimice kiša, osobito u srijedu, dok će je u četvrtak u mnogim predjelima biti malo. Potkraj utorka i u srijedu u višem gorju, osobito u Gorskome kotaru, ponegdje i snijeg. Vjetar povremeno umjeren sjeveroistočni i sjeverni, a u Slavoniji jugoistočni i istočni. Prohladno. Na Jadranu umjereno do pretežno oblačno, lokalno s obilnijom kišom u utorak na sjevernom dijelu, a u srijedu u Dalmaciji. U četvrtak kiša još uglavnom u Dalmaciji. U utorak i srijedu na većem diijelu Jadrana vrlo jako jugo, koje će u četvrtak oslabjeti, dok će uz obalu sjevernog Jadrana u utorak i srijedu ponegdje biti i istočnjaka i bure. Temperatura zraka u postupnom padu.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.