Prati nas

Vrijeme danas

Bijeli Božić?

Konačno sunčano! Za Božić bi moglo pasti i malo snijega

Biometeorološke prilike će u većem dijelu Hrvatske biti razmjerno nepovoljne.

Objavljeno

|

foto: Matt Holmes/Unsplash

Hrvatska danas

U većini krajeva djelomice sunčano s povremeno povećanom naoblakom. Oblačnije će biti ponegdje na Jadranu i područjima uz njega gdje može pasti malo kiše, osobito na sjevernom dijelu i u gorju. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, u gorju i jak. Najviša temperatura zraka uglavnom od 10 do 15 °C.

Zagreb danas

Djelomice sunčano s prolazno povećanom naoblakom. Ujutro na širem području grada mjestimice magla. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, a u gorju s jakim udarima. Najviša temperatura zraka oko 12 °C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će u većem dijelu Hrvatske biti razmjerno nepovoljne. U unutrašnjosti zemlje je u jutarnjim satima moguća magla, a uz naoblaku tijekom dana meteoropati mogu bili slabijeg raspoloženja, patiti od glavobolje i smanjene koncentracije. U slučaju razvedravanja, u unutrašnjosti, te manje naoblake u Dalmaciji i na jugu zemlje, meteoropati će osjećati poboljšanje općeg stanja.

Izgledi vremena od 24. 12. 2020. do 26. 12. 2020.

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno s malo kiše na Jadranu i područjima uz Jadran. U noći na petak sa zapada jače naoblačenje s kišom, na Jadranu i pljuskovima. Lokalno će oborina biti obilna, a uz pad temperature u gorju će prelaziti u snijeg te će nastati i snježni pokrivač, u Gorskom kotaru moguće i deblji. Snijega nošenog burom može biti i na obali. U subotu će oborina biti češća u Dalmaciji. Umjeren, u gorju na udare jak jugozapadni vjetar, u petak će okrenuti na sjeverni i sjeveroistočni i još malo pojačati. Na Jadranu umjereno do jako jugo i južni vjetar u petak na sjevernom dijelu u okretanju na buru i jačanju, a u subotu će zapuhati i u Dalmaciji. U početku iznadprosječno toplo, a zatim hladnije.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.