Prati nas

Vrijeme danas

19. 12. 2020.

Magla i sumaglica, osim na Jadranu. Meteoropati bi mogli biti neraspoloženi

Biometeorološke prilike će u unutrašnjosti zemlje biti razmjerno nepovoljne, na sjevernom Jadranu razmjerno povoljne, dok će u Dalmaciji i na jugu Jadrana biti povoljne.

Objavljeno

|

foto: David Boca/Unsplash

Hrvatska danas

U većini krajeva umjereno i pretežno oblačno. Ponegdje malo kiše, uglavnom na sjevernom Jadranu, a najsunčanije u Dalmaciji. Ujutro i prijepodne u unutrašnjosti mjestimice magla i sumaglica. Vjetar većinom slab, na Jadranu do umjereno jugo. Temperatura zraka na kopnu uglavnom između 2 i 7 °C, a na obali i otocima između 12 i 16 °C.

Zagreb danas

Većinom oblačno povremeno s rosuljom ili vrlo slabom kišom. Popodne su moguća kraća sunčana razdoblja. Vjetar uglavnom slab. Temperatura zraka većinom između 3 i 6 °C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će u unutrašnjosti zemlje biti razmjerno nepovoljne, na sjevernom Jadranu razmjerno povoljne, dok će u Dalmaciji i na jugu Jadrana biti povoljne. Jutarnja magla u unutrašnjosti može stvarati poteškoće bolesnicima s respiratornim bolestima. Prevladavajuća naoblaka tijekom dana u većem dijelu zemlje može stvarati poteškoće kod osjetljivijih meteoropata u vidu slabijeg raspoloženja. U slučaju kraćih sunčanih razdoblja tegobe će slabiti, a u Dalmaciji i na južnom Jadranu se neće osjećati.

Izgledi vremena od 20. 12. 2020. do 22. 12. 2020.

Na kopnu i dalje većinom oblačno i maglovito ponegdje uz malo rosulje. U utorak se očekuju i sunčana razdoblja uz mjestimice umjeren jugozapadnjak. Jutarnja temperatura od 0 do 4, a najviša dnevna između 6 i 10 °C. U nedjelju na moru djelomice sunčano i uglavnom suho. U ponedjeljak i utorak promjenljivo ponegdje uz malo kiše, uglavnom na sjevernom i srednjem dijelu. U nedjelju mjestimice umjereno jugo, zatim vjetar većinom slab. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 11, a najviša dnevna između 12 i 17 °C.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.