Prati nas

Vrijeme danas

4. 12. 2020.

Mjestimična kiša može se smrzavati, oborine će biti češće u Dalmaciji

Biometeorološke prilike će biti malo povoljnije nego prethodnih dana.

Objavljeno

|

Hrvatska danas

Umjereno i pretežno oblačno, mjestimice s kišom koja se u unutrašnjosti do sredine dana mjestimice može smrzavati. Oborina će biti češća i lokalno obilna u Dalmaciji, a poslijepodne malo kiše može pasti i na sjevernom Jadranu. Ujutro te opet prema kraju dana na kopnu mjestimice magla. Vjetar uglavnom slab, na istoku umjeren jugoistočni. Na Jadranu u prvom dijelu dana prolazno umjeren sjeverozapadnjak. Na jugu će jako jugo postupno slabjeti, a poslijepodne će duž preostalog dijela obale ponovno jačati. Najviša temperatura zraka većinom od 1 do 6, na Jadranu od 10 do 15 °C.

Zagreb danas

Umjereno do pretežno oblačno, još ujutro može biti slabe oborine, a na širem području grada magle. Vjetar uglavnom slab. Najviša temperatura zraka od 0 do 3 °C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će biti malo povoljnije nego prethodnih dana. Uz manje naoblake nego prethodnih dana, te kratkotrajno smirivanje vjetra tegobe će se nakratko smanjiti. Prema kraju dana uz jačanje juga i približavanje novog frontalnog sustava tegobe će ponovo jačati. Na južnom Jadranu će biometeorološke prilike cijeli dan biti nepovoljne pa će meteoropati i kronični bolesnici osjećati tegobe uzrokovane vremenom.

Izgledi vremena od 5. 12. 2020. do 5. 12. 2020.

Promjenljivo i pretežno oblačno uz kišu uglavnom na Jadranu i područjima uz Jadran, češće u nedjelju kada će kiša lokalno biti obilna. U nedjelju i ponedjeljak malo kiše mjestimice može pasti i u sjevernijim kopnenim predjelima. Na kopnu će puhati umjeren istočni i jugoistočni vjetar, na krajnjem istoku bit će i jak, a na Jadranu umjereno i jako jugo s olujnim, u nedjelju moguće i orkanskim udarima. Temperatura u Dalmaciji bez znatnije promjene, drugdje toplije, osobito u unutrašnjosti.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.