Prati nas

Vrijeme danas

15. 12. 2020.

Na Jadranu djelomice sunčano, u unutrašnjosti i dalje oblaci i magla

Objavljeno

|

foto: Jonas Jacobsson/Unsplash

Hrvatska danas

Na Jadranu djelomice sunčano uz postupni porast naoblake najprije na sjevernom dijelu. U unutrašnjosti umjereno do pretežno oblačno, a magla se u nizinama gdjegod može zadržati i veći dio dana. Vjetar uglavnom slab, na istoku i umjeren jugoistočni, a na moru još ujutro do umjerena bura i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, a na Jadranu i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 11 do 16 °C.

Zagreb danas

Pretežno oblačno, mjestimice uz maglu. Vjetar slab do umjeren jugoistočni. Najviša dnevna temperatura zraka oko 5 °C. Na vrhovima okolnog gorja sunčanije uz najvišu temperaturu zraka oko 7 °C.

Biometeorološka prognoza

Zadržat će se povoljne biometeorološke prilike na Jadranu. U ostallim područjima će biti razmjerno povoljno do razmjerno nepovoljno. U središnjoj Hrvatskoj bi kronični plućni bolesnici i reumatičari mogli imati veće tegobe, osobito u prvom dijelu dana, zbog naglog pada temperature zraka.

Izgledi vremena od 16. 12. 2020. do 18. 12. 2020.

U unutrašnjosti umjereno do pretežno oblačno, mjestimice u srijedu i četvrtak maglovito. Malo kiše bit će ponegdje tijekom srijede, a u četvrtak još u gorju. U petak lokalno može biti slabe rosulje. Vjetar uglavnom slab, samo u gorskim predjelima povremeno umjeren jugozapadni. Jutra hladna, a u srijedu i četvrtak najviša dnevna temperatura zraka malo viša nego početkom tjedna. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana u srijedu i četvrtak uz više oblaka mjestimice će biti malo kiše, dok će na južnom dijelu biti pretežno sunčano. U petak će posvuda na Jadranu prevladavati sunčano. Vjetar slab do umjeren jugoistočni. Jutra razmjerno svježa, a danju razmjerno toplo.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.