Prati nas

Vrijeme danas

28. 12. 2020.

Oblačno i kiša, prognoza je loša za kronične bolesnike i meteoropate

Biometeorološke prilike će se pogoršavati tijekom dana. Meteoropati se mogu žaliti na slabiju koncentraciju, glavobolju, bolove na mjestima ranijih ozljeda.

Objavljeno

|

foto: Pixabay

Hrvatska danas

Umjereno i pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu te vjetrovito. Kiša će biti češća i lokalno obilna na Jadranu i predjelima uz njega. Još ujutro u gorju snijeg koji će prelaziti u kišu. Puhat će uglavnom umjeren, ponegdje i jak južni i jugozapadni vjetar, u Slavoniji i jugoistočni. Na Jadranu jak i mjestimice olujan južni vjetar i jugo, a poslijepodne u okretanju na jugozapadnjak. Najviša temperatura između 5 i 10, a na obali i otocima od 10 do 15 °C.

Zagreb danas

Prevladavat će oblačno, od sredine dana uz povremenu kišu, češću navečer. Umjeren južni i jugozapadni vjetar postupno će jačati pa će poslijepodne i navečer biti jak, osobito u okolnom gorju. Najviša temperatura između 7 i 9 °C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će se pogoršavati tijekom dana. Meteoropati se mogu žaliti na slabiju koncentraciju, glavobolju, bolove na mjestima ranijih ozljeda. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici bit će pojačane nepovoljnim vremenskim utjecajem. Savjetujemo izbjegavanje suvišnih napora.

Izgledi vremena od 29. 12. 2020. do 31. 12. 2020.

Umjereno i pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, češćom na Jadranu i predjelima uz njega, a u višem gorju može biti i snijega. U četvrtak postupno razvedravanje. Na kopnu vjetar slab, a još u utorak će puhati umjeren i jak jugozapadni i južni. Na Jadranu će jak i olujan jugozapadnjak i jugo postupno oslabjeti, a u noći na četvrtak će zapuhati umjerena bura i sjeverozapadnjak. Temperatura zraka bez velikih promjena.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.