Prati nas

Vrijeme danas

11. 12. 2020.

Oblačno i magla, vrijeme nije sklono reumatičarima i plućnim bolesnicima

Biometeorološke prilike će biti uglavnom nepovoljne, osobito reumatičarima, a u unutrašnjosti Hrvatske i plućnim bolesnicima.

Objavljeno

|

foto: Ekaterina Novitskaya/Unsplash

Hrvatska danas

U unutrašnjosti oblačno, prijepodne i maglovito, ponegdje s rosuljom. Na Jadranu promjenljivo sa sunčanim razdobljima, no mjestimice i s kišom, češćom u Dalmaciji i na otvorenome moru. Vjetar na kopnu slab, u Slavoniji povremeno umjeren jugoistočni. Na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo, a na dijelu sjevernog Jadrana bura i istočnjak. Najviša dnevna temperatura od 2 do 7, a do 10 u unutrašnjosti Dalmacije te između 9 i 14 °C na obali i otocima.

Zagreb danas

Prevladavat će oblačno uz mogućnost slabe rosulje. Prijepodne na širem području grada moguća magla. Vjetar većinom slab. Temperatura zraka uglavnom od 3 do 6 °C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će biti uglavnom nepovoljne, osobito reumatičarima, a u unutrašnjosti Hrvatske i plućnim bolesnicima. I dalje bi osjetljiviji ljudi mogli patiti od nesanice, glavobolje i razdražljivosti. Mnogi će biti lošeg raspoloženja, osobito u unutrašnjosti Hrvatske zbog prevladavajuće niske naoblake u potpuno oblačnom vremenu.

Izgledi vremena od 12. 12. 2020. do 14. 12. 2020.

Za vikend u unutrašnjosti pretežno oblačno, mjestimice i maglovito, a ponegdje s rosuljom, u gorju i snijegom. Na Jadranu promjenljivo sa sunčanim razdobljima, ponegdje i uz malo kiše, a u nedjelju stabilnije i sunčanije te će zapuhati umjerena i jaka bura. I na kopnu postupno smanjenje naoblake pa će u ponedjeljak posvuda biti pretežno i djelomice sunčano. Temperatura zraka bez veće promjene, samo u ponedjeljak ujutro nakon vedrije noći na kopnu hladno.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.