Prati nas

Vrijeme danas

24. 10. 2020.

Oblačno, kiša i jugo. Biometeorološke prilike će se pogoršati

Biometeorološke prilike će se pogoršavati tijekom dana. Uz približavanje frontalnog sustava, porast temperature zraka i južinu, meteoropati se mogu žaliti na umor, glavobolju i razdražljivost.

Objavljeno

|

foto: Pexels

Hrvatska danas

Promjenljivo oblačno, povremeno uz kišu, najprije na Jadranu i predjelima uz njega, a prema večeri i u sjevernim kopnenim predjelima. Na sjevernom Jadranu i u gorju mjestimice obilna kiša, dok će najviše sunčanih razdoblja biti u Slavoniji i Baranji. Puhat će umjeren do jak jugozapadni i južni vjetar, u gorju s olujnim udarima, a u Dalmaciji i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 11 do 16 °C.

Zagreb danas

Promjenljivo, sa sunčanim razdobljima uglavnom u prvom dijelu dana, a kišom osobito prema večeri. Puhat će umjeren jugozapadni vjetar, u okolnom gorju i jak. Najviša dnevna temperatura zraka oko 14 °C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će se pogoršavati tijekom dana. Uz približavanje frontalnog sustava, porast temperature zraka i južinu, meteoropati se mogu žaliti na umor, glavobolju i razdražljivost. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici bit će pojačane nepovoljnim utjecajem vremena.

Izgledi vremena od 25. 12. 2020. do 27. 12. 2020.

Pretežno oblačno s kišom, na Jadranu i pljuskovima, a uz zahladnjenje ponajprije u gorju kiša će prelaziti u snijeg te će nastati snježni pokrivač. Snijega nošenog burom može biti i na obali, a lokalno obilne kiše na Jadranu i predjelima uz njega. U nedjelju prestanak oborine i barem djelomice sunčano. Umjeren, u gorju i jak jugozapadni vjetar, u petak će okrenuti na sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjereno i jako jugo i južni vjetar u petak na sjevernom dijelu u okretanju na jaku i olujnu buru. Bura će se u subotu proširiti duž obale, a u nedjelju će slabjeti i okretati na sjeverozapadnjak. Navečer će zapuhati južni i jugozapadni vjetar. Temperatura zraka u padu.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.