Prati nas

Vrijeme danas

6. 11. 2020.

Oblačno, na Jadranu jako i olujno jugo, meteoropate bi mogla boljeti glava

Biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji biti nepovoljne. Zbog toga su kod meteoropata i kroničnih bolesnika moguće smetnje u vidu glavobolje, smanjene koncentracije i slabijeg raspoloženja.

Objavljeno

|

foto: Khamkéo Vilaysing/Unsplash

Hrvatska danas

Umjereno do pretežno oblačno. Na sjevernom Jadranu, u sjevernoj Dalmaciji te u gorskoj Hrvatskoj kiša, lokalno i obilna uz izraženije pljuskove s grmljavinom. Drugdje će mjestimične kiše biti uglavnom navečer i u noći na ponedjeljak, a u Slavoniji, Baranji i Srijemu očekuje se najviše sunčanih razdoblja. Puhat će umjeren i jak jugoistočni vjetar, osobito na istoku. Na Jadranu jako i olujno jugo koje će prema kraju dana na sjevernom dijelu okrenuti na umjeren do jak jugozapadni i zapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, a na Jadranu 14 i 18 °C.

Zagreb danas

Umjereno do pretežno oblačno, povremeno i uz malo kiše, uglavnom navečer i u noći na ponedjeljak. Puhat će umjeren, u okolnom gorju i jak istočni i jugoistočni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka oko 11 °C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji biti nepovoljne. Zbog toga su kod meteoropata i kroničnih bolesnika moguće smetnje u vidu glavobolje, smanjene koncentracije i slabijeg raspoloženja. Kronični će bolesnici teže podnositi tegobe od kojih inače pate. Savjetuje se izbjegavanje suvišnih napora.

Izgledi vremena od 7. 12. 2020. do 9. 12. 2020.

Umjereno i pretežno oblačno, mjestimice s kišom, češćom na Jadranu i uz njega, a lokalno obilnijom u utorak i srijedu. Na kopnu vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni. Na Jadranu će u ponedjeljak puhati slab do umjeren jugozapadnjak i jugo, a u utorak će jugo ojačati na jako i olujno. Temperatura zraka bez veće promjene, no u unutrašnjosti od utorka malo hladnije.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.