Prati nas

Vrijeme danas

16. 12. 2020.

Oblačno, u Dalmaciji malo sunca, poboljšanje vremena stiže sutra

Biometeorološke prilike će biti razmjerno nepovoljne u unutrašnjosti zemlje, razmjerno povoljne na sjevernom i povoljne na južnom Jadranu.

Objavljeno

|

foto: PetrFromMoravia/Pixabay

Hrvatska danas

Umjereno i pretežno oblačno, mjestimice uz malo kiše, ponajprije na sjevernom Jadranu te u gorskim i središnjim predjelima, a prema večeri moguće i na istoku. U Dalmaciji djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom te uglavnom bez oborine. Ujutro ponegdje magla. Vjetar slab, lokalno do umjeren jugoistočni i jugozapadni. Najviša temperatura zraka od 4 do 8, na Jadranu te unutrašnjosti Istre i Dalmacije uglavnom od 11 do 16 °C.

Zagreb danas

Umjereno i pretežno oblačno, a uglavnom poslijepodne može pasti malo kiše. Vjetar slab, u okolnom gorju umjeren jugozapadni. Najviša temperatura zraka između 4 i 6 °C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će biti razmjerno nepovoljne u unutrašnjosti zemlje, razmjerno povoljne na sjevernom i povoljne na južnom Jadranu. U unutrašnjosti su moguće smetnje s raspoloženjem, a u jutarnjim satima je potreban oprez bolesnicima s respiratornim bolestima u područjima s maglom. Na sjevernom će Jadranu tegobe biti slabije izražene, dok se na južnom dijelu ne očekuju.

Izgledi vremena od 17. 12. 2020. do 19. 12. 2020.

U sjevernim i gorskim predjelima oblačno i maglovito, a sunčana su razdoblja najizglednija u četvrtak. Na moru te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije djelomice sunčano, ponegdje ujutro uz maglu osobito u petak na sjevernom Jadranu. Vjetar uglavnom slab, krajem radnog tjedna na moru do umjeren sjeverozapadni. Temperatura zraka na obali i otocima bez veće promjene, dok će na kopnu, nakon malo toplijeg četvrtka, vrijednosti u petak i subotu biti bez izraženog dnevnog hoda.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.