Prati nas

Vrijeme danas

13. 12. 2020.

Oblačno uz mjestimičnu kišu, na Jadranu razvedravanje

Biometeorološke prilike će se poboljšati tijekom dana u većem dijelu Hrvatske pa će kronični bolesnici lakše podnositi svoje bolesti nego prethodnih dana.

Objavljeno

|

foto: Sergii Gulenok/Unsplash

Hrvatska danas

U unutrašnjosti pretežno oblačno, mjestimice uz slabu kišu ili rosulju, ujutro i maglu. Poslijepodne su na sjeverozapadu moguća kraća sunčana razdoblja. Na Jadranu prijepodne prestanak kiše te razvedravanje, na sjevernom dijelu već od jutra. Vjetar većinom slab, ponegdje do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na istoku i sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, osobito podno Velebita s olujnim udarima. Najviša temperatura od 2 do 7, duž obale i u unutrašnjosti Dalmacije od 10 do 15 °C.

Zagreb danas

Pretežno oblačno, na širem području grada povremeno sa slabom kišom, ujutro i sumaglicom te maglom. Poslijepodne je izgledno djelomično smanjenje naoblake. Vjetar uglavnom slab. Temperatura zraka od 3 do 7, a u okolnom gorju i dalje prekrivenom s par centimetara snijega između -2 i 3 °C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će se poboljšati tijekom dana u većem dijelu Hrvatske pa će kronični bolesnici lakše podnositi svoje bolesti nego prethodnih dana. Poboljšanje će se znatnije osjetiti na Jadranu, gdje će se uz više sunčanog vremena poboljšati i raspoloženje kod mnogih ljudi. No, u istočnoj Hrvatskoj i u Lici će uz visoku vlažnost zraka i prevladavajuću nisku naoblaku tijekom dana i dalje biti teško kroničnim bolesnicima, a neugodno meteoropatima.

Izgledi vremena od 14. 12. 2020. do 16. 12. 2020.

U unutrašnjosti umjereno i pretežno oblačno te maglovito, osobito u utorak i srijedu kad je mjestimice moguća rosulja ili slaba kiša. Više sunčanih razdoblja u ponedjeljak i to osobito u gorskim predjelima. Na Jadranu pretežno sunčano s povremeno umjerenom naoblakom, a u srijedu malo kiše može pasti na sjevernom dijelu. Umjerena i jaka bura u ponedjeljak će oslabiti i okrenuti na sjeverozapadnjak. U srijedu vjetar uglavnom slab. Temperatura zraka bez veće promjene.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.