Prati nas

Vrijeme danas

10. 12. 2020.

Oblačno vrijeme mnogima će kvariti raspoloženje

Visoka vlažnost zraka mogla bi uzrokovati veće tegobe reumatičarima i plućnim bolesnicima.

Objavljeno

|

foto: Marko Tomic/Pixabay

Hrvatska danas

U većem dijelu unutrašnjosti pretežno oblačno, još prijepodne ponegdje sa slabom kišom ili rosuljom, a u višim područjima susnježicom i snijegom. Na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije promjenljivo, mjestimice s kišom i ponekim pljuskom praćenim grmljavinom, no tijekom dana i uz česta sunčana razdoblja. Vjetar na kopnu uglavnom slab. Na sjevernom Jadranu će puhati slaba i umjerena bura, u Dalmaciji ujutro bura, potom istočni vjetar i jugo koje će krajem dana jačati. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 2 do 7, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije između 9 i 14 °C.

Zagreb danas

Oblačno, povremeno uz slabu kišu ili rosulju, a u okolnom gorju snijeg, uglavnom prijepodne. Vjetar većinom slab. Najviša dnevna temperatura zraka od 3 do 6 °C.

Biometeorološka prognoza

Prevladavat će razmjerno nepovoljne do nepovoljne biometeorološke prilike. Oblačno vrijeme mnogima će kvariti raspoloženje a kod meteoropata je moguća nesanica, glavobolja i razdražljivost. Visoka vlažnost zraka mogla bi uzrokovati veće tegobe reumatičarima i plućnim bolesnicima.

Izgledi vremena od 11. 12. 2020. do 13. 12. 2020.

U unutrašnjosti većinom oblačno i tmurno, mjestimice s maglom te ponegdje slabom kišom ili rosuljom. Vjetar većinom slab. Temperatura zraka uglavnom između 2 i 7 °C. Na Jadranu promjenljivo oblačno mjestimice s kišom, a u nedjelju uglavnom suho uz više sunčanih razdoblja. Puhat će slabo do umjereno jugo, a u nedjelju umjerena i jaka bura. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 12, a najviša dnevna između 12 i 17 °C.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.