Prati nas

Vrijeme danas

29. 12. 2020.

Porast naoblake i kiša, nepovoljno vrijeme za meteoropate

Biometeorološke prilike će kao i prethodnog dana biti nepovoljne.

Objavljeno

|

Zagreb (foto: Siniša Bogdanić)

Hrvatska danas

Ujutro u većem dijelu zemlje djelomice sunčano, zatim porast naoblake. Više oblaka te mjestimično kiše već od jutra na zapadu zemlje, u najvišem gorju moguće i snijega. Uz naoblačenje kiša sve češća u Dalmaciji, a u noći i istočnoj Hrvatskoj. Na Jadranu mjestimice moguća obilnija oborina, dok će najviše sunčana vremena biti u Slavoniji i Baranji. Umjeren do jak jugozapadni i južni vjetar, popodne u slabljenju. Najviša dnevna temperatura zraka od 8 do 12 na kopnu te od 11 do 16 °C na obali i otocima.

Zagreb danas

Promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, a povremeno će biti i kiše. Puhat će umjeren jugozapadni vjetar, povremeno na udare i jak. Najviša dnevna temperatura zraka oko 11 °C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će kao i prethodnog dana biti nepovoljne. Meteoropatima i kroničnim bolesnicima savjetujemo izbjegavanje suvišnih napora. Uz povremena sunčana razdoblja, neki bi meteoropati mogli osjetiti slabljenje tegoba, osobito u sjevernim i istočnim predjelima zemlje

Izgledi vremena od 30. 12. 2020. do 1. 1. 2021.

Promjenjivo oblačno s mjestimičnom kišom, češćom na Jadranu i predjelima uz njega. Na kopnu vjetar većinom slab, sredinom tjedna ponegdje prolazno umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu umjeren jugozapadnjak, u četvrtak bura i sjeverozapadnjak, a u petak opet jako jugo. Temperatura bez veće promjene, za Novu godinu malo hladnije.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.