Prati nas

Vrijeme danas

1. 12. 2020.

Pretežno oblačno, u Dalmaciji bura, relativno hladno

Dok će manje osjetljivim ljudima tmurno jesensko vrijeme uglavnom kvariti raspoloženje i nepovoljno djelovati na radni elan, plućnim i bolesnicima od krvožilnih bolesti te reumatičarima moglo bi uzrokovati veće tegobe.

Objavljeno

|

foto: Vladimir Šoić/Unsplash

Hrvatska danas

U unutrašnjosti će biti umjereno i pretežno oblačno, a mjestimice i maglovito. Ponegdje su iz niskih oblaka moguće slabe oborine, ponajprije u gorskim predjelima. Na Jadranu pretežno sunčano, no od sredine dana postupno naoblačenje, najprije na sjevernom dijelu gdje navečer može biti mjestimične kiše. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni, na istoku zemlje istočni i jugoistočni. Slaba i umjerena bura u Dalmaciji će prijepodne okrenuti na jugo, a na sjevernom dijelu će navečer ojačati na jaku. Najviša dnevna temperatura na kopnu od -1 do 4, na Jadranu između 8 i 13 °C.

Zagreb danas

Umjereno i pretežno oblačno, na širem području grada prijepodne maglovito. Vjetar slab i poslijepodne umjeren sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 1 do 3 °C.

Biometeorološka prognoza

Prevladavat će povoljne biometeorološke prilike na Jadranu. U unutrašnjosti Hrvatske, u područjima gdje će se magla i niska naoblaka dulje zadržavati, biometeorološke prilike će biti razmjerno nepovoljne. Dok će manje osjetljivim ljudima tmurno jesensko vrijeme uglavnom kvariti raspoloženje i nepovoljno djelovati na radni elan, plućnim i bolesnicima od krvožilnih bolesti te reumatičarima moglo bi uzrokovati veće tegobe.

Izgledi vremena od 2. 12. 2020. do 4. 12. 2020.

U srijedu oblačno s kišom, u gorju i snijegom uz stvaranje snježnog pokrivača. Snijeg je, uz susnježicu pa i kišu moguć i u središnjim krajevima, a prema istoku uglavnom suho. U četvrtak na moru i dalje oblačno s kišom, u Dalmaciji obilnom uz izraženije pljuskove. U unutrašnjosti će snijeg prelaziti u susnježicu te kišu ponegdje uz mogućnost za smrzavanje oborine na hladnoj podlozi. U petak postupno smirivanje i djelomično razvedravanje, s kišom još samo na jugu zemlje. Puhat će slab i umjeren jugoistočnjak i istočnjak, mjestimice i sjeveroistočnjak, u petak će okrenuti na jugozapadni i južni vjetar. Na Jadranu umjereno i jako, ponegdje i olujno jugo, na sjevernom dijelu u srijedu bura i istočnjak. Jugo će u prvom dijelu petka oslabjeti, a potom će se ponovno pojačati. Temperatura zraka u unutrašnjosti između -2 i 3 °C, u petak dnevne vrijednosti u porastu. Na Jadranu uz jugo toplija jutra, a u petak toplije i danju.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.