Prati nas

Vrijeme danas

Prognoza vremena za početak 2021. godine

Nepovoljan biometeorološki utjecaj koji je prevladavao prethodnih dana će biti malo manje izražen.

Objavljeno

|

foto: svetlanabar/Pixabay

Izgledi vremena od 1. 1. 2020. do 3. 1. 2021.

Promjenljivo s povremenom kišom, osobito na Jadranu i područjima uz Jadran. U najvišem gorju može pasti i malo snijega. Kiša će na Jadranu lokalno biti obilna, u petak na sjeveru, a za vikend i u Dalmaciji. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla, osobito u petak ujutro. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Na Jadranu umjereno i jako, u subotu mjestimice i olujno jugo. Temperatura zraka bez znatnije promjene, a jutro u petak na kopnu hladno.

Hrvatska danas

Promjenljivo i pretežno oblačno, mjestimice s kišom. Snijega će biti u gorskim predjelima, a moguć je ponegdje i u nizinama. Ponekog izraženog pljuska s grmljavinom bit će u Dalmaciji. U drugome dijelu dana sa zapada prestanak oborine i djelomično razvedravanje pa će noć na petak na kopnu ponegdje biti hladna. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a na Jadranu bura i sjeverozapadnjak, na južnom dijelu ujutro jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 3 do 8, a na Jadranu između 9 i 13 °C.

Zagreb danas

U prvom dijelu dana oblačno, uglavnom ujutro na na širem području grada s kišom. U rano popodne postupno razvedravanje. Vjetar slab do umjeren sjeverni. Najviša dnevna temperatura zraka oko 7 °C, a navečer i u u noći na petak osjetno hladnije.

Biometeorološka prognoza

Nepovoljan biometeorološki utjecaj koji je prevladavao prethodnih dana će biti malo manje izražen. Uz okretanje vjetra na sjeverne smjerove i nešto niže temprature zraka, mnogi bi meteoropati mogli osjetiti blago poboljšanje općeg stanja. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici lakše će se podnositi.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.