Prati nas

Vrijeme danas

2. 12. 2020.

Snijeg, na sjevernom Jadranu olujni udari bure, meteoropati bi mogli imati glavobolju

Objavljeno

|

foto: Lerone Pieters/Unsplash

Hrvatska danas

Pretežno oblačno, na Jadranu s kišom i grmljavinom, u unutrašnjosti snijegom, a ponegdje i kišom koja se smrzava u dodiru s podlogom. Na Jadranu i područjima uz njega oborina će mjestimice biti obilna, dok će na istoku biti rijetka pojava. Deblji snježni pokrivač očekuje se u gorskim predjelima, a najveća vjerojatnost poledice bit će u južnoj Lici i središnjim krajevima. Vjetar na kopnu slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Na sjevernom Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim udarima, u Dalmaciji jugo i istočnjak. Temperatura zraka na kopnu uglavnom između -4 i 2 °C, a na Jadranu najviša dnevna temperatura između 5 i 10 na sjevernom dijelu te od 10 do 15 °C u Dalmaciji.

Zagreb danas

Oblačno, u drugom dijelu dana povremeno uz snijeg, a na širem području grada očekuje se stvaranje tanjeg snježnog pokrivača. U noći na četvrtak snijeg će prijeći u kišu koja se može smrzavati u dodiru s podlogom. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Temperatura većinom između -3 i 1 °C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će na istoku zemlje biti razmjerno nepovoljne, a u ostatku zemlje nepovoljne. Kod meteoropata se može javiti glavobolja, umor, slabije raspoloženje uz smanjenu koncentraciju, tegobe sa snom u noći na četvrtak. Kronični srčani bolesnici i bolesnici s respiratornim bolestima mogu osjećati pojačane tegobe uzrokovane vremenom. Tegobe će biti slabije izražene na krajnjem istoku zemlje.

Izgledi vremena od 3. 12. 2020. do 5. 12. 2020.

U četvrtak u unutrašnjosti oblačno uz susnježicu i kišu koja će se mjestimice smrzavati na hladnoj podlozi, osobito u Lici i središnjim predjelima, te uz snijeg u gorju. Na Jadranu kiša, ponegdje u Dalmaciji obilna te grmljavinski pljuskovi. U petak postupno smirivanje i djelomično razvedravanje, no na obali će uz promjenljivu naoblaku još ponegdje biti kiše, osobito u subotu kad može biti i grmljavinskih pljuskova. Na kopnu će puhati slab i umjeren istočnjak i sjeveroistočnjak, a u petak okrenuti na jugozapadni i južni vjetar koji će u gorskim predjelima ojačati na jak. Na Jadranu će puhati umjereno i jako, ponegdje i olujno jugo, a samo u četvrtak na sjevernom i srednjem dijelu prolazno oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Temperatura zraka u porastu, osobito u subotu kad će biti iznadprosječno toplo uz južinu.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.