Prati nas

Vrijeme danas

22. 12. 2020.

Umjereno do pretežno oblačno, meteoropati će imati tegobe

Biometeorološke prilike će u unutrašnjosti zemlje biti razmjerno nepovoljne.

Objavljeno

|

foto: Robert Marinković/Pixabay

Hrvatska danas

U većini krajeva umjereno do pretežno oblačno, lokalno uz malo kiše. U središnjoj i istočnoj unutrašnjosti pretežno oblačno, mjestimice i maglovito uz rosulju, a popodne je ponegdje moguće smanjenje naoblake. Najviše sunčanog razdoblja na jugu. Vjetar uglavnom slab, popodne osobito u gorju umjeren jugozapadni. Najviša dnevna temperatura na kopnu od 5 do 10 te od 12 do 17 °C na obali i otocima.

Zagreb danas

Umjereno do pretežno oblačno, na širem gradskom području i magla, a od sredine dana djelomično smanjenje naoblake. Vjetar uglavnom slab, u okolnom gorju i umjeren jugozapadni. Najviša dnevna temperatura između 6 i 9 °C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će u unutrašnjosti zemlje biti razmjerno nepovoljne. Uz moguću jutarnju maglu te dnevnu naoblaku tegobe su moguće kod bolesnika s respiratornim bolestima te osjetljivijih meteoropata. Na sjevernom Jadranu će tegobe biti slabije izražene, a u Dalmaciji i na krajnjem jugu se ne očekuju.

Izgledi vremena od 24. 12. 2020. do 26. 12. 2020.

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno s malo kiše na Jadranu i područjima uz Jadran. U noći na petak sa zapada jače naoblačenje s kišom, na Jadranu i pljuskovima. Lokalno će oborina biti obilna, a uz pad temperature u gorju će prelaziti u snijeg te će nastati i snježni pokrivač, u Gorskom kotaru moguće i deblji. Snijega nošenog burom može biti i na obali. U subotu će oborina biti češća u Dalmaciji. umjeren, na udare u gorju jak jugozapadni vjetar, u petak će okrenuti na sjeverni i sjeveroistočni i još malo pojačati. Na Jadranu umjereno do jako jugo i južni vjetar u petak će na sjevernom dijelu okrenuti na buru i jačati, a u subotu će se proširiti duž obale. U početku iznadprosječno toplo, a zatim hladnije.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.