Prati nas

Vrijeme danas

27. 12. 2020.

Umjereno do pretežno oblačno, stižu glavobolje za meteoropate

Biometeorološke prilike će biti razmjerno povoljne u cijeloj zemlji u prvom dijelu dana.

Objavljeno

|

foto: Robert Marinković/Pixabay

Hrvatska danas

Umjereno i pretežno oblačno, u Dalmaciji povremeno uz kišu, na jugu i poneki izraženi pljusak. U unutrašnjosti ponegdje slaba susnježica i snijeg, uglavnom na istoku zemlje i u gorju. Najviše sunčanog vremena očekuje se u Istri. I uz obalu ponegdje može biti snijega nošenog jakom burom. Na kopnu će puhati slab do umjeren sjeveroistočni i istočni vjetar. Na Jadranu će jaka i olujna bura postupno slabjeti, a poslijepodne će okrenuti na sjeverozapadni i jugozapadni vjetar, na jugu prolazno i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti većinom između -2 i 3 °C, na Jadranu između 6 i 11 °C.

Zagreb danas

Umjereno i pretežno oblačno te uglavnom bez oborine. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura zraka od 0 do 2 °C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će biti razmjerno povoljne u cijeloj zemlji u prvom dijelu dana. Uz niske temperature zraka, upozoravamo na adekvatnu zaštitu od hladnoće. U drugom dijelu dana će se biometeorološke prilike pogoršavati pa se kod osjetljivijih meteoropata može javiti glavobolja, smetnje sa snom u noći na ponedjeljak, a mogu se pojačati i tegobe od kojih pate kronični bolesnici.

Izgledi vremena od 28. 12. 2020. do 30. 12. 2020.

Umjereno i pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, češćom na Jadranu i predjelima uz njega gdje će biti i lokalno obilna. U utorak će kiša u većini predjela središnje i istočne Hrvatske izostati. Puhat će umjeren jugozapadni i južni vjetar, na Jadranu i jugo gdje će biti jaki i olujni. U utorak će vjetar malo oslabiti, ali na jugu će i dalje biti i jak. Najniža temperatura zraka u blagom porastu, osobito na Jadranu, a danju bez veće promjene.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.