Prati nas

Vrijeme danas

26. 12. 2020.

Umjereno do pretežno oblačno uz poboljšanje biometeoroloških prilika

Biometeorološke prilike će se poboljšavati tijekom dana u većem dijelu zemlje. To će najprije osjetiti meteoropati i kronični bolesnici u najzapadnijim predjelima.

Objavljeno

|

foto: Marko Tomic/Pixabay

Hrvatska danas

Umjereno do pretežno oblačno s povremenom oborinom i vjetrovito. Na Jadranu kiša, u unutrašnjosti i susnježica te snijeg, pri čemu će oborina biti češća i lokalno obilna u Dalmaciji, a u Lici će nastati novi snježni pokrivač. Malo snijega nošenog burom može biti i duž obale te na otocima. Postupan prestanak oborine i smanjenje naoblake izgledno je već tijekom prijepodneva u zapadnim i najsjevernijim predjelima. Puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u gorju na udare i olujan. Duž Jadrana jaka i olujna bura, podno Velebita s orkanskim udarima, a na krajnjem jugu još u prvom dijelu dana umjeren južni i jugozapadni vjetar. Temperatura zraka većinom između -1 i 4, na Jadranu od 5 do 10, u Dalmaciji i do 13 °C.

Zagreb danas

Pretežno oblačno i uglavnom bez oborine, a od sredine dana djelomično smanjenje naoblake. Puhat će umjeren i jak sjeveroistočni vjetar. Temperatura zraka većinom od 0 do 4 °C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će se poboljšavati tijekom dana u većem dijelu zemlje. To će najprije osjetiti meteoropati i kronični bolesnici u najzapadnijim predjelima, dok će najnepovoljnije biti na krajnjem istoku i jugu zemlje. Zbog nižih temperatura zraka i jakog sjevernog vjetra, na Jadranu bure, potrebno je zaštititi se od hladnoće.

Izgledi vremena od 27. 12. 2020. do 29. 12. 2020.

Promjenljivo i pretežno oblačno uz povremenu oborinu, češću početkom idućeg tjedna na Jadranu i područjima uz Jadran. U nedjelju u unutrašnjosti mjestimice još može biti malo susnježice i snijega, na krajnjem jugu pljuskova s grmljavinom. Zatim uz jačanje južine većinom kiša, u ponedjeljak će obilna biti u gorju i na sjevernom Jadranu, a u utorak u Dalmaciji. U nedjelju će sjeveroistočni vjetar i bura oslabjeti, a u ponedjeljak zapuhati umjeren i jak južni i jugozapadni vjetar s olujnim udarima, a na Jadranu i jugo. Vjetar će u utorak postupno slabjeti. U nedjelju temperatura još niža, osobito ujutro na kopnu, a zatim naglo zatopljenje uz jačanje južine.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.