Prati nas

Vrijeme danas

30. 12. 2020.

Umjereno oblačno, mjestimična kiša, sutra zahladnjene

Biometeorološke prilike će u sjevernim, središnjim i istočnim predjelima zemlje biti razmjerno nepovoljne, dok će u Lici i Gorskom kotaru, te na Jadranu biti nepovoljne.

Objavljeno

|

foto: FMedic/Pixabay

Hrvatska danas

Umjereno, ponegdje i pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu, a u najvišim predjelima i snijeg. Na zapadu zemlje barem kraća sunčana razdoblja, dok će se kiša najdulje zadržati u Slavoniji te osobito u Dalmaciji gdje je lokalno moguća obilna oborina, ponegdje i grmljavina. Vjetar na kopnu uglavnom slab, mjestimice umjeren jugoistočni i južni. Na Jadranu će puhati umjeren južni i jugozapadni vjetar, u Dalmaciji još u prvom dijelu dana i jak, a na sjevernom dijelu poslijepodne u okretanju na sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 8 i 12, a na Jadranu od 11 do 16 °C.

Zagreb danas

Promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, a uz više oblaka povremeno malo kiše, uglavnom ujutro te ponovno navečer. Vjetar većinom slab. Najviša dnevna temperatura oko 10 °C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će u sjevernim, središnjim i istočnim predjelima zemlje biti razmjerno nepovoljne, dok će u Lici i Gorskom kotaru, te na Jadranu biti nepovoljne. Slično kao i prethodnih dana, kod meteoropata je moguća glavobolja, radražljivost i slabija koncentracija, a pojačane tegobe mogu biti prisutne kod kroničnih bolesnika. Tegobe će biti slabije izražene u unutrašnjosti zemlje, osobito u dijelovima dana sa sunčanim razdobljima.

Izgledi vremena od 31. 12. 2020. do 2. 1. 2021.

Promjenljivo, povremeno uz kišu, a uz pad temperature u četvrtak će mjestimice biti i snijega, uglavnom u gorju no moguć je i u nizinama. Kiša će biti češća na Jadranu gdje će lokalno biti i obilnije oborine, u petak na sjeveru, a početkom vikenda i u Dalmaciji. Vjetar u početku slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Od petka ponovno južina i porast temperature. Umjeren južni i jugoistočni vjetar te umjereno do jako jugo na moru, u subotu će još malo pojačati.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.