Prati nas

Vrijeme danas

Vrijeme ne ide na ruku reumatičarima i plućnim bolesnicima, oblačno i kiša

Biometeorološke prilike će biti slične kao i tijekom više prethodnih dana. Stoga će reumatičarima i plućnim bolesnicima u unutrašnjosti Hrvatske biti najteže.

Objavljeno

|

foto: Gabriele Diwald/Unsplash

Hrvatska danas

Umjereno i pretežno oblačno, mjestimice uz rosulju ili slabu kišu, u gorskim predjelima i slab snijeg, a kiša će biti češća u Dalmaciji gdje su mogući i pljuskovi s grmljavinom. U prvom dijelu dana u unutrašnjosti mjestimice magla. Vjetar uglavnom slab, na većem dijelu Jadrana umjerena bura i istočni vjetar, a u južnoj Dalmaciji i jugo. Prema kraju dana bura u jačanju. Najviša temperatura zraka od 3 do 7, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije između 9 i 14 °C.

Zagreb danas

Pretežno oblačno, povremeno uz rosulju ili slabu kišu. Vjetar uglavnom slab. Temperatura zraka od 2 do 5 °C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će biti slične kao i tijekom više prethodnih dana. Stoga će reumatičarima i plućnim bolesnicima u unutrašnjosti Hrvatske biti najteže. Reumatičarima će biti teško i na Jadranu. Osjećaj neugodnog vremena zbog nesanica, glavobolja i razdražljivosti prevladavat će kod mnogih ljudi.

Izgledi vremena od 13. 12. 2020. do 15. 12. 2020.

Na Jadranu i područjima uz Jadran u nedjelju razvedravanje, a uz više oblaka još u gorskim predjelima mjestimice slaba oborina. Zatim, pretežno ili djelomice sunčano. U sjevernim kopnenim predjelima prevladavat će oblačno, ujutro uz maglu, a još u nedjelju uz slabu kišu ili rosulju. Sunčana razdoblja moguća su u nedjelju u središnjim predjelima, a u ponedjeljak i u Slavoniji. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim udarima, a slabjet će u ponedjeljak. Temperatura zraka bez znatnije promjene, od ponedjeljka toplije u sunčanijim južnim predjelima, a u utorak hladnije na sjeveru.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.