Prati nas

Vrijeme danas

1. 1. 2020.

Djelomice sunčano, na Jadranu i uz njega oblačno. Kronični bolesnici, oprez!

Objavljeno

|

Dolac (foto: Sandro Bura)

Hrvatska danas

Na Jadranu i uz njega umjereno do pretežno oblačno, mjestimice uz kišu, većinom na sjevernom Jadranu, dok u gorju može biti lokalno i malo snijega. Navečer kiša češća i u Dalmaciju. U sjevernim kopnenim krajevima djelomice sunčano, a ujutro i prijepodne mjestimice magla i niski oblaci. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, a na Jadranu će jugo jačati na umjereno i jako. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 5 i 10, a na Jadranu 10 i 15 °C.

Zagreb danas

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, ujutro mjestimice maglu. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 7 do 9 °C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će biti malo nepovoljnije nego prethodnog dana. Zbog formiranja novog frontalnog sustava sa zapada, kod meteoropata je moguća glavobolja, razdražljivost popraćena slabijom koncentracijom. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici mogu biti izraženije zbog nepovoljnog vremenskog utjecaja. U jutarnjim će satima biti hladnije, pa se savjetuje zaštita od hladnoće.

Izgledi vremena od 2. 1. 2020. do 4. 1. 2021.

Promjenljivo oblačno povremeno s kišom, osobito na Jadranu i područjima uz Jadran. U najvišem gorju može pasti i malo snijega. Kiša će na Jadranu lokalno biti i obilna, osobito u subotu. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, a u Lici i Slavoniji jugoistočni. Na Jadranu umjereno i jako, mjestimice u dane vikenda i olujno jugo. Tijekom vikenda ramjerno toplo za ovaj dio godine, osobito na kopnu, dok će u ponedjeljak posvuda biti malo svježije.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.