Prati nas

Vrijeme danas

13. 1. 2021.

Djelomice sunčano uz dobre biometeorološke prilike

Biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji biti uglavnom povoljne. Uz hladna jutra i noći, potreban je oprez kod bolesnika s respiratornim bolestima i srčanih bolesnika, te adekvatno odijevanje.

Objavljeno

|

foto: Tim Tiedemann/Unsplash

Hrvatska danas

Djelomice sunčano, povremeno uz više oblaka, osobito prijepodne. U unutrašnjosti može pasti malo snijega, glavninom u gorskim predjelima. Na krajnjem jugu je popodne moguća kratkotrajna kiša, a prema večeri susnježica. Vjetar na kopnu slab, u Slavoniji i umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati slaba i umjerena bura te sjeverozapadnjak koji na otvorenom moru može biti jak. Najviša dnevna temperatura zraka između -1 i 3 na kopnu te od 5 do 10 °C na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije.

Zagreb danas

Djelomice sunčano, još prijepodne prolazno uz više oblaka, a može pasti i malo snijega. Vjetar uglavnom slab. Najviša dnevna temperatura zraka oko 2 °C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji biti uglavnom povoljne. Uz hladna jutra i noći, potreban je oprez kod bolesnika s respiratornim bolestima i srčanih bolesnika, te adekvatno odijevanje. Danju, uz sunčana razdoblja i dnevni porast temperature, većina ljudi može osjećati povoljan utjecaj vremena na raspoloženje i koncentraciju.

Izgledi vremena od 11. 1. 2020. do 13. 1. 2021.

Djelomice sunčano i hladno, uz više oblaka u četvrtak malo novog snijega, osobito u gorju, a na Jadranu susnježica. Vjetar slab ili umjeren sjeverozapadni i sjeverni na kopnu, a na Jadranu umjerena prolazno u četvrtak i jaka bura, u petak će oslabjeti na sjevernom dijelu, a na jugu će puhati jak sjeverni vjetar koji će oslabiti u subotu. Jutarnja temperatura na kopnu od -4 do -9, dnevna uglavnom oko ili malo iznad 0°C. Duž obale ujutro od -1 do 3, a danji sve hladniji, većinom od 4 do 9 °C.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.