Prati nas

Vrijeme danas

15. 1. 2021.

Hladno, na sjeveru zemlje padat će snijeg

Objavljeno

|

foto: Craig Cooper/Unsplash

Hrvatska danas

Djelomice, na Jadranu popodne i pretežno sunčano te i dalje hladno. U sjevernim kopnenim područjima povremeno više oblaka, a uglavnom će navečer mjestimice padati slab snijeg. Vjetar na kopnu slab, na istoku i umjeren sjeverozapadni. Na moru umjerena i jaka bura, u drugom dijelu dana u jačanju. Najviša dnevna temperatura zraka od -1 do 4, na Jadranu od 5 do 10 °C.

Zagreb danas

Djelomice sunčano uz većinom slab vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka oko 3 °C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će biti povoljnije u odnosu na prethodni dan. Zbog niskih temperatura zraka, osobito u jutarnjim i večernjim satima, upozoravamo na izbjegavanje suvišnih napora i adekvatnu zaštitu od hladnoće. Poseban oprez savjetujemo srčanim i plućnim bolesnicima. Tijekom dana se ne očekuju tegobe uzrokovane vremenom. Sunčana razdoblja mogu pridonijeti dobrom raspoloženju i primjerenoj radnoj koncentraciji meteoropata.

Izgledi vremena od 16. 1. 2020. do 18. 1. 2021.

Promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja, češća na Jadranu, osobito u subotu. U unutrašnjosti za vikend mjestimice malo snijega, a u nedjelju na Jadranu ponegdje i kiša. Vjetar na kopnu slab, za vikend do umjeren sjeverni, u Slavoniji sjeverozapadni. Na Jadranu će umjerena i jaka bura s olujnim udarima postupno slabjeti u nedjelju. Temperatura zraka bez znatnije promjene, uz hladna i vrlo hladna jutra.

(Izvor: Državni hidrometeorološki zavod)

Trenutno stanje

[astero id=’38380′]

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.